Política

ERC i JxCat aborden per primera vegada l’estructura de govern

Les dues formacions “valoren positivament” la trobada a la presó de Lledoners, que ha durat gairebé quatre hores

Es conjuren per continuar treballant per formar “un govern independentista” i “liderat per Pere Aragonès” que doni resposta al mandat electoral del 52%

Els equips negociadors d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat) han abordat aquest dimarts per primera vegada l’estructura de govern. Ho han fet a la reunió extraordinària que han mantingut durant gairebé quatre hores a la presó de Lledoners, i que totes dues formacions han valorat “positivament”.

La trobada s’emmarca en les reunions diàries que els dos partits celebren per intentar assolir un acord per formar un nou govern independentista a la Generalitat.

Poc abans de les nou de la nit, després de gairebé quatre hores de reunió, han sortit per la porta de Lledoners alguns dels dirigents de tots dos partits que han participat en la cimera, en la qual han abordat per primera l’estructura de govern, a partir d’una proposta elaborada per ERC.

En un comunicat conjunt, les dues formacions expliquen que s’han repassat també altres temes encara pendents de tancar.

Els dos partits també s’han “conjurat” a continuar treballant per fer “un govern independentista liderat per Pere Aragonès, que doni resposta al mandat electoral del 52%” dels vots a les eleccions del passat 14 de febrer.

El candidat d’ERC a presidir el govern, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez -empresonat a Lledoners-, han encapçalat la primera reunió que ha abordat l’estructura i el repartiment de conselleries del nou executiu. És la primera vegada que hi participa Aragonès formalment, que s’ha assegut a negociar directament amb Sànchez.

Per part d’ERC també hi han estat presents el líder del partit, Oriol Junqueras -també pres a Lledoners- i el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové. Per la de JxCat, a més de Sànchez hi han estat la seva portaveu, Elsa Artadi, i el diputat Josep Rius.

Els equips negociadors han arribat al centre penitenciari cap a les cinc de la tarda. El primer ha estat Aragonès, que ho ha fet a les 16.58 hores, just abans que Jové (17.00). Poc després han entrat plegats Artadi i Rius (17.03). Aragonès, Jové, Artadi i Rius han sortit junts de Lledoners a les 20:53 hores.

La trobada té lloc gairebé un mes abans que expiri el termini límit per a la formació d’un nou govern,  en un gest d’ERC, que vol accelerar unes negociacions que avancen amb lentitud. Si no hi ha investidura el 26 de maig s’hauran de convocar noves eleccions.

ERC planteja com a topall per a l’acord la data de l’1 de maig, però a JxCat rebutja aquesta urgència. De fet, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha animat els negociadors a prendre’s “el temps necessari” per aconseguir “no un acord d’investidura, sinó un bon acord de legislatura”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona