Política

La Generalitat critica que el govern espanyol que “traslladi la gestió de la pandèmia als jutjats”

La portaveu del govern, Meritxell Budó, alerta deixar aquesta responsabilitat en mans dels estaments judicials “endarrerirà la presa de mesures urgents”

El vicepresident, Pere Aragonès, retreu a Sánchez que aquesta no és la “manera de fer” la sortida de l’estat d’alarma

La Generalitat ha criticat aquest dimarts l’estratègia de
l’executiu espanyol per a la sortida de l’estat d’alarma i ha acusat la Moncloa de “traslladar la responsabilitat de la gestió de la pandèmia als estaments judicials”.

Així ha reaccionat la consellera de la Presidència i portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, al decret de la Moncloa que permetria a la Generalitat  acudir al Tribunal Suprem (TS) espanyol perquè es pronunciï sobre els eventuals recursos judicials que es presentin contra les mesures per controlar la Covid-19 que el govern autonòmic vulgui imposar un cop expiri l’estat d’alarma el proper 9 de maig, i que fins ara ha donat cobertura a restriccions que vulneren drets fonamentals. .

Ni la portaveu ni el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, no han volgut comentar al detall el decret estatal perquè, segons han assegurat, ni l’han vist ni se’ls ha notificat.

Amb tot, Budó ha reconegut que al seu govern li “preocupa” que es duguin als jutjats unes decisions que entén que “s’han de basar en criteris sanitaris i que han de marcar les autoritats sanitàries”.

“Probablement, el fet de traslladar als estaments judicials la gestió de la pandèmia provocarà l’endarreriment en la presa de decisions que haurien de ser urgents”, ha afegit.

La consellera també ha retret al govern de Pedro Sánchez que “no hagi permès a la Generalitat espaiar l’aplicació de la primera i la segona dosi per guanyar gent vacunada amb almenys una dosi” ni hagi resolt “què passa amb la segona dosi dels que tenien posada la vacuna d’AstraZeneca” i ara no saben si rebran la segona perquè són menors de 60 anys, l’edat mínima que Sanitat ha marcat ara per administrar aquest sèrum.

Aragonès, que també ha lamentat no haver pogut llegir el decret del govern espanyol perquè no se’ls ha comunicat, ha avisat Sánchez que “aquesta no és la manera de fer”. “Si estem gestionant la sortida d’un estat d’alarma, estaria bé que ho compartís”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona