Política

Cuixart es reivindica al ‘The New York Times’

El reconegut diari nord-americà afirma: “Per als seus és un pres polític al cor d’europa”

La ministra d’Exteriors ho nega i sosté que “ha vulnerat lleis”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha denunciat a The New York Times que és un “pres polític al cor d’Europa”. “Volen que canviem els nostres ideals”, afirma en una entrevista al rotatiu nord-americà, que ahir publicava un reportatge sobre ell. Criminal o màrtir? Un pres planteja un dilema polític a Espanya, titula el diari, que veu els presos com “un maldecap diplomàtic” per a l’Estat espanyol. Preguntada pel cas, la ministra d’Exteriors espanyola, Arancha González Laya, nega que ni ell ni la resta dels vuit independentistes empresonats siguin presos polítics. “Són polítics que han vulnerat les lleis”, manifesta la ministra.

Per contra, Cuixart assegura que no demanarà perdó i que ho tornaria a fer. “En algun moment, Espanya haurà de reflexionar i preguntar-se: “Què faran amb mi?”, diu a The New York Times. “Eliminar-me? No poden.”

El president d’Òmnium reitera, en l’ampli reportatge, que “no es cansarà mai de denunciar aquí i a l’exterior la repressió de l’Estat espanyol” i que “no el silenciaran”, a més no s’oblida de citar el lema que tant molesta a cert jutges i fiscals amb el: “Ho tornarem a fer.”

El delicte de sedició, a debat

La condemna del Suprem per sedició als nou independentistes catalans va provocar que un sector de la judicatura espanyola reivindiqués una revisió d’aquest delicte per apropar-lo als mandats dels tribunals europeus. El govern espanyol del PSOE es va comprometre a fer la reforma, ara sense presses. Un dels impulsors, l’advocat i president del grup parlamentari d’Unides Podem Jaume Asens, participa el 20 de maig, en un debat a la Facultat de Dret de la Universitat de València amb el professor de dret penal Antoni Llabrés i el catedràtic Nicolás Carcía Rivas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona