Política

L’ANC convoca una concentració diumenge per demanar un govern “nítidament” independentista

Paluzie reclama als partits “generositat” i que es comprometin a negociar “fins al final”

L’ANC ha convocat per a aquest diumenge a les 11.30h una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar un govern “nítidament” independentista. Així ho ha anunciat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, des de davant del Parlament. Paluzie s’ha adreçat a la base del moviment popular independentista: “Ara la gent ha de dir als partits, així no. Us toca estar a l’alçada del moviment popular independentista. Us demanem que us comprometeu a negociar fins al final. Us exigim responsabilitat i generositat”. Segons Paluzie, les negociacions estaven avançant i tots els implicats feien “cessions”. Per això, ha dit, segons ha recollit l’agència ACN, que no entenen per què s’han trencat les negociacions per a un govern de coalició entre ERC i Junts.

Paluzie ha explicat que la nit electoral del 14-F estaven “satisfets i il·lusionats” per haver superat el llindar del 50% de vot independentista. I ha recordat que el 28 de febrer l’ANC es va manifestar a la plaça Catalunya per posar en valor aquest 52%. “El poble no havia fallat i era el moment de demanar als electes independentistes que actuessin amb correspondència conformant un govern de concentració que avancés cap a la independència”, ha afegit.

Segons ha explicat la presidenta de l’ANC, quan van sorgir “esculls” entre els partits, l’entitat va intervenir per contribuir a trobar un acord fent una proposta pública i amb “reunions discretes”. D’aquesta manera, ha fet referència a les discrepàncies entre ERC i Junts sobre si la decisió de l’estratègia independentista s’ha de situar dins o fora del Consell per la República.

Paluzie ha afirmat que “tot es va trencar” fa uns dies malgrat semblava que les negociacions avançaven i que tots els implicats feien “cessions”. “No ho entenem”, ha afegit per després advertir que bona part de la base independentista està “perplexa, decebuda i emprenyada” i que la ciutadania “mereix una explicació”.

Tot i la situació, Paluzie defensa que “encara hi ha una oportunitat” que, segons ha dit, segurament serà la darrera “per donar resposta al 52% que vol la independència amb un govern nítidament independentista que faci passes fermes cap a la independència i compti amb el suport dels 74 escons independentistes”.

Segons la presidenta de l’ANC, la gent va ser “clau” per posar la independència al centre i fer un referèndum d’autodeterminació. I ara aquesta gent ha de dit als partits: “Així no. Volem un acord, volem un Govern i volem un pla”.

Paluzie no ha volgut entrar en qui té més responsabilitat per la situació actual per no contribuir més en el desacord i ha reiterat que l’ANC demana un acord dels 74 escons independentistes. Així mateix, ha afegit que no volen que es “malbarati” el 52% del vot independentista que representa moltíssima gent i la “feina desinteressada” de voluntaris que “piquen pedra cada dia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona