Política

Vox, Cs i el PP aprofiten per carregar contra el sobiranisme

Garriga vaticina un mandat curt i Fernández, que Aragonès estarà “teledirigit” des de Waterloo

Cs insta el PSC a no deixar-se enganyar

Crítiques unànimes dels partits de dreta a l’oposició cap al nou executiu en la sessió d’ahir. El líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, va vaticinar ahir que el nou mandat serà curt “perquè no es fien els uns dels altres”, i va acusar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de voler fomentar “l’odi i la confrontació” entre catalans. Durant la seva intervenció, Garriga va responsabilitzar els grups independentistes d’haver convertit la cambra catalana en un “autèntic circ separatista”, i va assegurar que Catalunya és avui “menys lliure, pròspera i segura” i que d’aquí a uns mesos “ho serà encara menys”. Garriga va qualificar l’acord entre ERC i Junts com un reflex de la “màfia separatista”. I va garantir que el seu partit actuarà sempre com a “líder de l’oposició” i exigirà en tot moment el compliment de la Constitució.

En un altre to, el president del PP, Alejandro Fernández, va acusar Aragonès d’actuar de manera “teledirigida des de Waterloo de forma obscena”, i de dibuixar una Catalunya “derrotada”. El líder del PP va retreure a Aragonès que s’hagi deixat “aixecar la camisa” signant un acord de govern que no és un “bon negoci”. En aquest sentit, va vaticinar que no acabarà de funcionar perquè està format per “persones que no se suporten”.

Fernández va insistir a afirmar que el “modus vivendi” de l’independentisme sigui aprofundir en el “processisme” i el va acusar de crear “artificialment” un conflicte polític per voler-ne viure, una idea que si persisteix acabarà, segons el PP, tornant-se “suïcida”.El líder del PP va demanar a Aragonès que no compari el conflicte català amb l’escocès. “Els escocesos han respectat sempre la llei. Aquesta és la gran diferència. Si volen fer com els escocesos, vagin al Congrés dels Diputats i acceptin la votació que hi sorgeixi”, li va etzibar.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va criticar a Aragonès que tingui com a “obsessió” aconseguir un referèndum acordat amb l’Estat i que continuï prioritzant el referèndum enmig de la pandèmia. “Posi els peus a terra”, va etzibar a Aragonès, i va aprofitar també la seva intervenció per demanar al PSC que “no es deixi enganyar per ERC, que amb una mà ofereix la taula de diàleg i amb l’altra signa un embat antidemocràtic”, i el va animar a “construir ponts” amb el constitucionalisme. Carrizosa va insistir que les prioritats dels ciutadans no són l’amnistia ni la independència, sinó la feina, els serveis socials i la recuperació econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona