Política

Junts s’ofereix per a un govern de concentració figuerenc

El portaveu del grup, avui a l’oposició, Jordi Masquef, fa la proposta al quadripartit de govern sense càrrecs ni sous a canvi

“Són moments de deixar-se de partidismes i mirar per la ciutat”, assegura

El grup de vuit regidors de Junts per Figueres, avui a l’oposició, s’ofereix al govern quadripartit (ERC, el PSC, Guanyem i Canviem Figueres) per formar un govern de concentració. L’oferta, que va fer pública ahir el portaveu de Junts, Jordi Masquef, es transmetrà formalment a l’alcaldessa, Agnès Lladó (ERC), i Masquef ja avança que la proposta no és a canvi de “càrrecs ni sous”. Si aquesta proposta tirés endavant, a l’oposició del consistori figuerenc hi quedarien només els dos regidors de Ciutadans.

L’anunci es va fer públic ahir en el marc d’una roda de premsa, coincidint amb l’equador del mandat, en què Junts també volia fer balanç dels dos anys de govern quadripartit a la ciutat. Un balanç en què Masquef no es va estar de recordar que la candidatura que va encapçalar el 2019 havia estat la més votada. Tampoc es va estar de criticar la gestió del govern actual, tant en la forma (per la manca d’informació i transparència que pateix l’oposició, segons ell) com en el fons, i va desgranar un reguitzell de temes pendents que no s’han resolt o que s’han endarrerit: el contracte de neteja i recollida de residus, el nou POUM, el tercer pavelló, la seguretat i l’incivisme, el sector oest de la ciutat, la mobilitat i els aparcaments o la promoció econòmica, turística i comercial, entre altres. Dit això, però, Masquef planteja una nova etapa: “Són moments de deixar-se de partidismes, de mirar per la ciutat deixant enrere vells conflictes, fílies i fòbies personals, rivalitats polítiques i arribar a acords per treballar, que en definitiva és el que ens demana la gent pel carrer, que ens entenguem”, diu el portaveu.

Els vuit regidors s’ofereixen per incorporar-se al govern municipal i formar “un equip ampli de 19 regidors al servei de la ciutat, sense sous ni càrrecs, assumint responsabilitats i acordant projectes clau per reactivar Figueres”. Entre els temes que Junts vol posar sobre la taula per generar aquest consens ampli, plantegen tres eixos principals de reflexió: la lluita contra la inseguretat i l’incivisme; la problemàtica de l’habitatge i de l’ocupació il·legal, i un eix econòmic per promoure la reobertura de botigues i establiments a la ciutat. Aquestes propostes de treball es faran arribar al govern –diu Masquef–, des d’ara fins al dia 14 de juny, que correspondrà a l’aniversari de la presa de possessió de l’actual govern.

“Tenim dos anys al davant, aquests dos anys poden ser el punt de partida d’un govern de cohesió i generositat per Figueres, o el temps de descompte d’un govern quadripartit desbordat per la situació”, conclou Masquef.

“Que vinguin i parlem, estem oberts”

En espera de rebre l’oferta formal de Junts, l’alcaldessa, Agnès Lladó (ERC), va avançar ahir una primera resposta: “Que vinguin i parlem, estem oberts. Ja hem sigut capaços de crear grans consensos, amb el pla de reactivació econòmica i el de transició energètica.” També hi va afegir, però, una reflexió: “El govern actual és un govern d’unitat, un quadripartit (ERC, el PSC, Guanyem i Canviem Figueres); si volen demostrar que volen treballar per la ciutat hi ha moltes maneres de fer-ho, cadascú amb el seu rol.” “Si estan disposats a parlar de tot, a participar al govern sense càrrecs ni sous, quina diferència hi ha amb el que s’està fent actualment?”, pregunta Lladó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres