Política

Vilalta assegura que no es renuncia a la via unilateral sinó que es posa “l’accent” en la via negociada

La secretària general d’ERC afirma que l’opinió de Junqueras no modifica l’acord “vigent i vàlid” amb la CUP

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que l’acord amb la CUP és “vàlid i vigent” i que no ha quedat modificat per l’article d’opinió del president dels republicans, Oriol Junqueras. En una entrevista a ’Ser Catalunya’, Vilalta nega que el seu partit renunciï a fer la independència a través de la via unilateral i explica que es tracta de posar “l’accent” en aquest moment al fet que la via negociada és la “més oportuna”. En aquest sentit, ha negat que l’article de Junqueras sigui una esmena a la ponència política que el partit va aprovar en el seu últim congrés i en la què no es descartava cap via democràtica, tampoc la unilateral.

Vilalta ha assegurat que l’acord amb la CUP “existeix i compromet les parts”. Però també ha volgut destacar que, malgrat els anticapitalistes siguin crítics amb el procés de negociació, l’acord diu que hi ha de ser. “Comencem a transitar per veure si pot donar els seus fruits”, ha afegit Vilalta.

La portaveu dels republicans ha respost les crítiques a l’article de Junqueras defensant que no es tracta de cap “claudicació” sinó que és un “exercici de valentia important i de lideratge polític”. De fet, segons Vilalta, enlloc de l’article diu que es renunciï a la via unilateral i tothom està fent la interpretació “que més li interessa”.

“Aquí ningú renuncia a fer la independència i a tenir la república catalana. Es posa al centre la via que ara es creu més oportuna per aconseguir aquest objectiu. Sense renunciar a cap via apostem per la negociada”, ha insistit per després afegir que es tracta de posar “l’accent” en el que es prioritza en aquests moments.

De fet, en l’article, Junqueras no utilitza la paraula unilateralitat i aposta per la via escocesa. Però afegeix: “sabem que altres vies no són viables ni desitjables en la mesura que, de fet, ens allunyen de l’objectiu que cal assolir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona