Política

Casado critica la patronal i adverteix que “cap lobby” frenarà la seva oposició als indults

“Els que van marxar de Catalunya per mantenir el seu compte de resultats no poden pretendre ara que marxem de Catalunya”

Quatre dies després de l’acte al Cercle d’Economia i de l’aval del president de la CEOE, Antonio Garamendi, als indults, el líder del PP, Pablo Casado, ha criticat la patronal pel seu paper a favor del projecte de retrobament del govern espanyol. “Cap lobby a la recerca de fons europeus ens apartarà del nostre camí”, i “els que van marxar de Catalunya per mantenir el seu compte de resultats davant de l’independentisme no poden pretendre ara que marxem de Catalunya per mantenir el compte de resultats de Sánchez amb l’independentisme”. “Seguirem defensant els catalans moderats i complidors de la llei ens votin o no ens votin”, ha dit.

Casado ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de pretendre “un canvi de règim” a l’Estat mitjançant “un cop de gràcia” a la legalitat.

Segons el líder del PP, “Sánchez no està intentant aprofitar una oportunitat històrica per arreglar un problema nacional, sinó que aprofita el problema causat pel supremacisme dels seus socis per donar continuïtat al seu projecte de canvi de règim”. Ho fa, segons Casado, “destruint les bases del sistema de convivència i desarmant sistemàticament l’Estat amb iniciatives letals per al futur d’Espanya”.

Casado ha fet aquestes manifestacions en el seu discurs a la reunió dels grups parlamentaris del PP al Congrés i al Senat, on ha acusat el president espanyol de “permetre” que el Consell d’Europa “posi en dubte la qualitat de la nostra justícia”.

Segons Casado, Sánchez ha presentat el seu “desacatament a la legalitat i desfalc de sobirania en format d’òpera bufa al Liceu” amb “una platea subvencionada pels fons europeus, una llotja virtual a Llledoners que ha escrit el llibret, i una fila zero a Waterloo que en comptes d’aplaudir ha començat a donar cops de peu”.

En aquest marc ha afirmat que Sánchez pretén “dividir el país” per deixar el PP “fora de la negociació”. “El que veiem avui al Liceu és una suposada societat civil trencada i dèbil entregada a un govern amb diners però sense principis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts