Política

L’Estat ha transferit a Catalunya fins a 7.770 milions procedents de fons extraordinaris durant la primera meitat de l’any

L’executiu ha destinat gairebé 3.000 milions a mesures Covid i ha autoritzat operacions d’endeutament per uns 4.000 milions

L’Estat ha transferit a Catalunya fins a 7.770 milions d’euros procedents de fons extraordinaris per impulsar la recuperació econòmica durant la primera meitat de l’any 2021. Segons l’informe ‘Cumpliendo’, publicat aquest dimecres pel govern espanyol, la partida més destacada correspon a les ajudes per fer front a la crisi generada per la Covid-19, que sumen gairebé 3.000 milions. En paral·lel, l’executiu ha autoritzat operacions d’endeutament per 3.951,9 milions, entre els quals s’inclouen els crèdits que compten amb l’aval de l’ICO. Segons la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es tracta d’unes ajudes “sense precedents” i que tenen com a objectiu “que ningú es quedi enrere” després de la pandèmia.

Cunillera també ha assenyalat que les xifres que apareixen a l’informe constaten que Catalunya “es troba en el camí de la reconstrucció” i assegura que aquest 2021 serà “l’any de la recuperació”.

En l’apartat de mesures Covid, destaquen les ajudes a les persones treballadores i a les empreses. La pròrroga dels ERTO ha comportat una inversió de 666,7 milions que ha beneficiat a 191.240 catalans, mentre que 4.401 empreses han obtingut avals de l’ICO per un import de 1.134,8 milions. Quant a les prestacions extraordinàries per a treballadors autònoms, les ajudes s’han situat en els 1.115,2 milions, beneficiant un total de 75.154 persones. Per altra banda, fins a 12.481 empleats amb contracte fix discontinu han rebut 53,6 milions.

Pel que fa a les mesures d’impuls i dinamització econòmica, l’Estat ha autoritzat operacions d’endeutament per 3951,9 milions durant el primer semestre. Dins aquest capítol també destaquen els 12,4 milions repartits a entitats locals i els 12 milions per donar suport a les pimes del país.

En matèria d’ocupació, l’informe destaca que Catalunya ha rebut 346 milions per fomentar polítiques actives d’ocupació i 104,2 milions dedicats a la formació dels treballadors. Per evitar la pèrdua de poder adquisitiu, més d’1,5 milions de pensionistes també s’han beneficiat de la revaloració de les pensions, mentre que 62.028 persones s’han beneficiat de l’ingrés mínim vital.

Quant a l’habitatge, Catalunya ha rebut 54 milions corresponents al Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 per facilitar el lloguer de col·lectius vulnerables, incrementar el parc de llars de titularitat pública i fomentar la rehabilitació d’habitatges.

En el marc de la transició ecològica i la cohesió territorial, l’Estat ha invertit 133,3 milions en actuacions per fomentar l’eficiència energètica en el sector industrial i reformar edificis residencials.

També destaquen els 698,9 milions invertits en l’explotació i conservació de carreteres, els 300 milions destinats a actuacions emmarcades dins el pla de Rodalies i els 135 milions corresponents a inversions ferroviàries del Corredor Mediterrani.

Finalment, el sector de la cultura ha rebut 16,8 milions en subvencions dirigides a les arts escèniques, audiovisuals i a les belles arts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona