Política

Catalunya acapara el protagonisme de la premsa internacional per la prohibició de les corrides de toros

Les portades dels diaris de referència internacional destaquen a les seves portades la decisió aprovada pel Parlament català

Les informacions estan centrades en els vincles entre la política i la protecció dels animals

Mai abans una decisió presa al Parlament de Catalunya havia aconseguit tantes portades a la premsa estrangera. La llei que prohibeix els toros a Catalunya ha tingut una gran repercussió a la premsa internacional, que destaca que la mesura ha estat “tensa”, especialment entre els partidaris i detractors de la festa.

Diaris de referència internacional com els britànics The Times i Financial Times o el francesos Le Fígaro i Libération destaquen a la seva portada d'aquest dijous la prohibició de les corrides a Catalunya. D'altres mitjans de comunicació de renom com la televisió britànica BBC, el diari nord-americà The New York Times, el periòdic alemany Die Welt o les cadenes internacionals Al Jazeera i TeleSur també n'informen de la decisió de presa a Catalunya, amb informacions centrades en els vincles entre la política i la protecció dels animals.

I és que, més de 300 periodistes es van acreditar per cobrir la votació al parlament, molts d'ells també de mitjans i agències de notícies internacionals.

Així, el britànic The Times, per exemple, argumenta a la seva editorial que no va ser “la simpatia pels 250.000 toros que pateixen una mort lenta i tortuosa a la plaça cada any el que va motivar Barcelona” a canviar la llei, sinó “la forta insistència per ampliar la distància amb la resta d'Espanya”. De forma similar, el diari nord-americà The New York Times indica que el debat sobre els toros a Catalunya s'ha d'entendre en un context de creixent demandes per “una major independència de la resta d'Espanya”.

El francès Le Fígaro també publica en portada la informació sobre Catalunya, i dedica una editorial a la prohibició. El text indica que els conservadors espanyols veuen la retirada dels toros a Catalunya com un intent d'acabar amb una tradició “espanyola” i també engloba el debat en el marc d'una discussió sobre les identitats de Catalunya i Espanya. Un altre diari francòfon, Le Monde recorda que el toreig encara es practica en alguns municipis del sud de França i que no es prohibeix per “tradició”.

La premsa alemanya també inclou referències a la notícia de les curses de braus a Catalunya. El conservador Frankfurter Allgemeine Zeitung considera l'acció catalana “crua política” per “demostrar que Catalunya no és Espanya”. En canvi, el progressista Süddeutsche Zeitung titula Fi a la crueltat i destaca com “els rebels catalans són un cop més per davant de la resta d'Espanya”. Al Regne Unit, The Guardian és un dels més favorables a la prohibició, amb un titular que destaca que la mesura són “bones notícies” pels toros.

Tots els mitjans estrangers, també televisions com la BBC, Al Jazeera o Telesur, coincideixen en destacar el caràcter “històric” de la decisió de Catalunya, tot i que les illes Canàries ja van prohibir les curses de braus fa 19 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.