Política

Aragonès creu que la taula de diàleg és “la negociació més difícil” en dècades

Insta els socis a veure-la com una “oportunitat” i no pas amb “recança”

 Demana responsabilitat als ciutadans davant la Covid i el risc d’incendis

“Sense recança” i com una “oportunitat”. Així anima el president de la Generalitat, Pere Aragonès, les forces independentistes a mirar-se la taula de diàleg entre els governs espanyol i català i que ell mateix presidirà al mes de setembre.

L’oportunitat que suposa la taula de diàleg té a veure amb la possibilitat de defensar davant l’Estat espanyol el dret a l’autodeterminació i l’amnistia. Malgrat els darrers anys de conflicte amb l’Estat espanyol per poder celebrar un referèndum a Catalunya, el president de la Generalitat va qualificar la taula de diàleg com la negociació “més difícil” que afronta Catalunya en les darreres dècades i va assegurar que, per part seva, hi abocarà totes les energies i s’hi implicarà al 100%.

Aragonès també va demanar el suport i implicació de tota la societat catalana per garantir que la taula comporti que Catalunya faci un “gran pas endavant”.

Des de la platja de Caldes d’Estrac (Maresme), on va visitar el servei de socorrisme i bany adaptat de la Creu Roja, el president de la Generalitat també es va referir a la pandèmia de la Covid. Tot i que el nombre de contagis i les hospitalitzacions van a la baixa, la cinquena onada “no s’ha superat”, va remarcar. Com en el cas dels incendis, Aragonès va demanar responsabilitat a la ciutadania perquè la pandèmia “no fa vacances” i “no està vençuda”. En aquest sentit, va recordar que la vacunació és la millor eina per doblegar-la, i va fer una crida a “aprofitar” el procés de vacunació sense cita per a majors de 12 anys obert pel govern. “Són dies de descans per a bona part de la població, però també ho han de ser de responsabilitat i prevenció”, va reblar. El president va assenyalar que el ritme de vacunació és bo, i que per això no veu necessari en aquests moments impulsar mesures coercištives com ara el passaport Covid.

També va llançar crítiques a l’elevat preu de la llum dels darrers mesos, que va atribuir a “un sistema de regulació opac”, permeable a “pressions polítiques” derivades de la presència d’exgovernants –expresidents i exministres– “en els consells d’administració de les elèctriques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona