Política

Cuixart demana “no renunciar mai a tornar-ho a fer” durant el pregó de les Festes de Gràcia

El president d’Òmnium elogia “l’exemple de compromís” del districte barceloní amb diverses lluites socials

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha aprofitat el pregó de la Festa Major de Gràcia d’aquest dissabte per fet una crida a “no renunciar mai a tornar-ho a fer”.

Des del balcó de la Seu del Districte, on també hi havia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha repassat la seva vinculació al barri i la seva etapa per la presó i ha elogiat “l’exemple de compromís” de Gràcia amb diverses lluites socials.

També ha esmentat la situació d’emergència climàtica i ha reivindicat la desobediència civil i la lluita no violenta com a “instruments més potents per plantar cara” a aquest fenomen.

Colau i el regidor del districte, Eloi Badia, han estat escridassats pel públic de la plaça. Davant la xiulada, el president d’Òmnium Cultural ha demanat “no deixar-se dividir”, tal com ha assegurat que vol l’Estat espanyol.

“Només us vull demanar que escolteu, que és el que no vol fer Espanya amb nosaltres, perquè té por de la paraula. Tots formem part d’un mateix poble, no ens deixem dividir, perquè és el que vol l’Estat espanyol”, ha subratllat Cuixart abans d’afegir: “Només si no ens deixem dividir, ho aconseguirem”.

Les paraules del president d’Òmnium Cultural han deixat a Colau visiblement emocionada i, amb llàgrimes en els ulls, li ha agraït la seva intervenció, que no ha aconseguit en canvi evitar que seguissin les xiulades.

L’alcaldessa també li ha donat les gràcies per “haver donat exemple, defensant sempre el diàleg, l’empatia, la conversa, l’enteniment i la democràcia (...) sense rancor, mirant cap a endavant i promovent l’amor entre tots” malgrat la “brutalitat” i “injustícia” de la qual, en la seva opinió, ha estat víctima.

Amb aquestes paraules s’ha referit Colau als tres anys en presó que ha estat Cuixart després de la seva condemna pel ’procés’: “És una brutalitat pensar que un home bo, de pau i de diàleg hagi passat ni un sol dia a la presó”, ha exclamat l’alcaldessa abans d’advocar per “no acostumar-se ni normalitzar” que els líders independentistes hagin estat a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona