Política

Ponsatí es desvincula del govern del Consell per la República

L’eurodiputada de JxCat anuncia que des de finals de desembre ja no participa en cap de les deliberacions, decisions ni tasques de l’organisme

Lamenta que un instrument que podria ser “útil” en la “via cap a la independència” hagi quedat “supeditat” a la “política i govern autonòmics”

La consellera d’Ensenyament destituïda pel 155 el 2017 i eurodiputada de Junts per Catalunya (JxCat) Clara Ponsatí ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de desvincular-se del govern del Consell per la República (CxRep).

En un comunicat difós a les xarxes socials coincidint amb l’inici del curs polític, Ponsatí ha fet públic que des del 23 de desembre de 2020 ja no participa a les deliberacions del Consell ni està “implicada en cap de les decisions i tasques del seu govern”.

Ponsatí justifica que ha renunciat a “participar activament” en la direcció de l’organisme en constatar que la seva implicació “no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals ni, mes endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat”.

En aquest sentit, l’eurodiputada critica que un instrument que “podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre” hagi quedat “supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics”.

L’exconsellera ha endarrerit l’anunci públic de la seva decisió per esperar que  el CxRep  entrés en una nova etapa després de les eleccions a l’Assemblea de Representats. Però després dels “reiterats retards en aquesta convocatòria”, que ara s’ha ajornat a finals d’octubre, Ponsatí considera que té “el deure d’informar sobre aquesta situació als membres del Consell i a altres persones interessades”.estats units

Pelosi acusa Trump d’instigar els atacs contra les forces de l’ordre

Washington
alemanya

Alemanya només escalfarà els edificis públics fins a 19 graus aquest hivern

Berlín
energia

El gasoducte Midcat recobra interès per l’escassetat energètica

Madrid

Aragonès, sobre el Midcat: “Fa mesos que ho reivindiquem. És estratègic per Europa i per Catalunya”

barcelona
alemanya

Schröder demanda al Parlament per recuperar els seus privilegis

berlín

La policia mata un home que va intentar entrar a la seu de l’FBI a Ohio

washington
estats units

L’FBI buscava documents sobre armes nuclears a la casa de Trump

Washington

Scholz i l’ombra del passat

Berlín

Catalunya manté dempeus cinc monuments als ‘caiguts’

barcelona