Política

Pedro Sánchez envia 5 ministres a la taula de diàleg

Des de la Moncloa encara no s’ha decidit si el president del govern espanyol també hi assistirà

El govern espanyol ha designat cinc ministres per formar part de la seva delegació en la taula de diàleg amb la Generalitat, aquesta setmana vinent, a l’espera de saber si el mateix Pedro Sánchez també hi assistirà.

La reunió tindrà lloc a Barcelona el dijous o el divendres i permetrà desempolsar un instrument sorgit de l’acord entre ERC i el PSOE per a la investidura de Sánchez, però que només es va arribar a reunir en una ocasió, el febrer de 2020, abans de quedar aparcat setmanes després per l’emergència sanitària del coronavirus.

Pendents que Sánchez resolgui la incògnita sobre si assistirà o no a la cita, de moment l’executiu espanyol -a través del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en una entrevista amb eldiario.es- ja ha fet públics els noms dels ministres que estaran presents.

Seran el propi Bolaños, Isabel Rodríguez (Política Territorial), Miquel Iceta (Cultura), així com la vicepresidenta Yolanda Díaz i Manuel Castells (Universitats).

Hi haurà, doncs, dos ministres catalans asseguts en el costat de l’Estat, que tindrà enfront una delegació de la Generalitat que encara està per definir a causa dels dubtes de JxCat.

És segur que la delegació del Govern estarà encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, al costat de consellers d’ERC com Laura Vilagrà i Roger Torrent.

Per part de JxCat, és previsible que estigui el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, però la seva formació es resisteix a confirmar els seus noms a l’espera de saber si Sánchez acudirà o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.