Política

Albert Batet (JxCat)

Vol “coalició” i no “subordinació” a ERC

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a tot el govern més “cultura de la coalició”. Durant la seva intervenció en el debat de política general, Batet insistia ahir que només amb unitat es podrà tenir “la màxima estabilitat”. El president parlamentari, que va afirmar que l’executiu està format “per un empat tècnic”, va subratllar que és “un govern de coalició i no de subordinació”, en una referència directa al president Aragonès i a ERC. Batet va insistir que cal “enfortir la unitat” per poder caminar cap a la independència. En aquest sentit, demana novament una estratègia conjunta de l’independentisme i ha avisat que “no s’hi val que cadascú tingui la seva”.

Batet també ha garantit que Junts “no caurà a la trampa de la falsa dicotomia entre el mentrestant i la independència” i ha assegurat que no quedaran “anestesiats pel mentrestant” ni “immòbils i impassibles”. D’altra banda, Batet va utilitzar paraules dures contra l’executiu de PSOE i En Comú Podem, al qual va acusar de practicar el “cinisme”: “Amb una mà conspiren, maniobren i aplaudeixen la detenció de Carles Puigdemont i amb l’altra venen a la Generalitat, es passegen como Pedro por su casa, i fan veure que aposten pel diàleg. Es pot ser més cínic?” Batet, que va insistir que el cap de l’executiu espanyol estava al cas de la detenció de l’expresident a l’Alguer, ha assenyalat que “no es pot negociar amb un Estat que sempre vulnera l’estat de dret, se salta les decisions de la justícia europea i l’intenta enganyar”. Segons ha indicat, l’Estat va voler “aixecar la camisa” a la justícia europea amb l’euroordre contra Puigdemont, però “li va sortir el tret per la culata”. De fet, el president parlamentari de Junts ha demanat al govern espanyol, i també al PSC, que “deixin de fer el ridícul” a Europa, on ha subratllat que “no han tingut cap victòria judicial”. “Exili 6, Estat espanyol 0”, va comptar. En relació amb la taula de diàleg, Batet ha augurat que no donarà fruits perquè “el diàleg requereix respecte” i, segons el seu parer, des de la banda del govern espanyol no n’hi ha perquè “reprimeixen” i “veten” la delegació de Junts a la negociació.

Durant la seva intervenció Batet també va exposar algunes de les seves propostes en l’àmbit socioeconòmic. Segons Junts, a Catalunya hi ha els actius per ser “un país capdavanter”, però es troben “l’Estat en contra”, i va voler recordar alguns dels greuges que pateix el país, com ara el dèficit fiscal, a més d’acusar també el govern espanyol de fomentar la deslocalització de seus socials d’empreses, d’incomplir compromisos, retallar competències i no respectar les institucions. “L’Estat ni fa, ni deixa fer”, va repetir Batet com en altres ocasions. El president del grup de Junts va avançar que pretenen impulsar iniciatives al Parlament que busquin tenir “menys dependència” de l’Estat i “més sobirania”. Va considerar projecte estratègic per al país la conversió de l’aeroport del Prat en un hub internacional, va reivindicar els Jocs d’hivern com una oportunitat per al Pirineu i el país en general, i va defensar el projecte de l’Hermitage. Totes tres iniciatives han estat durament criticades per la CUP, el “soci prioritari” del govern. El president del grup parlamentari va aprofitar també la seva intervenció per criticar la gestió de l’alcaldessa Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona. Batet va acusar-la de convertir la capital catalana en “una ciutat grisa, degradada, insegura i vandàlica” que “perd pistonada i deixa escapar oportunitats”. Per Batet, els aldarulls viscuts durant la Mercè són “un exemple” de “la decadència de la Barcelona de Colau i el PSC”, i va assegurar que és un model que és “als antípodes” del que defensa JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia