Política

JxCat no concreta la seva aportació als avals i gira full

Artadi no vol convertir la lluita antirepressiva en motiu de picabaralla política

Vilalta diu que l’aportació d’ERC al Tribunal de Comptes estava “coordinada”amb la resta de partits independentistes

Junts per Catalunya no vol aprofundir públicament en les picabaralles amb el seu soci d’ERC al voltant de l’aportació dels avals reclamats pel Tribunal de Comptes per l’acció exterior del 2011 al 2017 ni fer de la política antirepressiva un motiu de discrepància encesa com la de divendres passat. És per això que ahir la seva portaveu, Elsa Artadi, no va voler concretar quina part de les fiances aporta Junts. “No entrarem en una auditoria sobre què ha aportat qui perquè seria continuar en un camí que tots estem d’acord que no hem de seguir”, va resoldre Artadi, que va voler posar el focus en l’existència d’un Estat repressor.

Junts recorda que hi ha moltes famílies afectades en un àmbit personal per la reclamació dels 5,4 milions d’euros i que hi ha un munt de gent anònima que està fent un esforç econòmic, a qui caldrà tornar a demanar ajuda en les múltiples causes judicials que tenallen l’independentisme. “Nosaltres demanem un front comú en tot el que és l’àmbit antirepressiu. No pot ser que des del Parlament, les entitats i el moviment independentista es demani que hi hagi persones que facin un pas endavant i s’exposin personalment i que després tot siguin picabaralles entre partits.”

Divendres, Junts va informar que s’havien presentat davant del tribunal avals per valor de 3,3 milions per evitar els embargaments als encausats en coordinació amb la Caixa de Solidaritat.

Per la seva part, ERC va detallar divendres que hi aportava dos milions d’euros, “la part corresponent a les despeses imputables a totes les persones que van tenir responsabilitats de govern entre el 2016 i el 2017”. Ahir la portaveu, Marta Vilalta, va explicar que la decisió de donar suport als represaliats econòmicament estava “coordinada” amb la resta de formacions independentistes, inclòs Junts, per no “deixar cap independentista sol”.

Mas, Mas-Colell i Nin

D’altra banda, el secretari general adjunt del Partit Demòcrata, Marc Solsona, va criticar que s’hagi intentat “patrimonialitzar una solidaritat que no és tal”. En qualsevol cas, Solsona va remarcar que el president Artur Mas, l’exconseller Andreu Mas-Colell i el vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde d’Albinyana, Quim Nin, han hagut d’avalar amb el seu patrimoni personal. “Constatem aquesta situació sense intentar patrimonialitzar res de ningú. El joc que s’ha instal·lat aquest cap de setmana no ajuda a res, i només reafirma que, com més es parla d’unitat, menys units s’està”, va concloure Solsona.

LES FRASES

Nosaltres demanem un front comú en l’àmbit antirepressiu
Elsa Artadi
Portaveu de Junts per Catalunya
No volem ni podem permetre’ns el luxe de deixar cap independentista sol
Marta Vilalta
PORTAVEU D’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts