Política

Montero justifica la reticència del PSOE al català a la llei audiovisual per por a “foragitar l’arribada d’inversions”

La ministra d’Hisenda confirma que s’introduiran quotes per a llengües cooficials per l’acord amb ERC

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha justificat la reticència del PSOE a introduir la protecció del català a la llei audiovisual per “no foragitar l’arribada d’inversions”. “No és un problema de què el govern no tingui clar que constitucionalment té l’obligació de protegir la cultura i les llengües cooficials, és una qüestió molt més pragmàtica”, ha dit Montero en resposta al portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, aquest dijous al matí al debat de totalitat dels pressupostos generals de l’Estat de 2022. La titular d’Hisenda ha argumentat que es tracta d’una qüestió del redactat de la norma i de garantir que “no s’incorpora res a texts legals que pugui dificultar inversions”.

Tanmateix, Montero ha confirmat que s’introduiran quotes per protegir les llengües cooficials tal com s’ha acordat amb ERC per evitar que els republicans registressin una esmena a la totalitat. La ministra d’Hisenda ha confiat poder assolir un acord definitiu amb ERC per tenir el seu vot a favor dels comptes públics.

Montero ha agraït la “predisposició” dels republicans a negociar-los i ha afirmat que l’executiu espanyol no ho interpreta com un “xec en blanc”. “No implica una renúncia per part seva” ni una “cessió” per part del PSOE, ha defensat la ministra d’Hisenda.

Segons la titular d’Hisenda, el diàleg és una “obligació” per al govern espanyol i s’ho “pren seriosament” per, entre altres coses, “canalitzar” el conflicte català. Montero ha insistit que per a l’executiu de Pedro Sánchez la protecció de les llengües cooficials és una “qüestió molt important”.

Montero ha lamentat que el debat sobre pressupostos s’acabi convertint en un espai en què “convergeixen” moltes negociacions i les “discrepàncies que es troben al llarg de l’any”. Ho ha considerat “una mica injust”.

Tanmateix, la ministra d’Hisenda ha mostrat “predisposició” a dialogar i “buscar punts de trobada” en les qüestions que ha traslladat Rufián, com és el cas de la llei audiovisual. Montero ha insistit que els PGE són “bons per a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell