Política

Quatre anys de protesta diària per la llibertat i el final de la repressió

Veïns de l’Esquerra de l’Eixample es concentren a la plaça Enriqueta Gallinat des del 5 de novembre de 2017 (1.461 dies)

Els ex-presos polítics Jordi Turull i Josep Rull reconeixen la “perseverança” del col·lectiu i n’agraeixen l’escalf

Un grup de veïns de l’Esquerra de l’Eixample es manifesta cada dia des del 5 de novembre de 2017 per reclamar “llibertat”, el final de la repressió de l’independentisme i l’amnistia per als presos i exiliats polítics catalans.

Mig centenar de persones s’han concentrat aquest divendres a la plaça Enriqueta Gallinat de Barcelona, entre Urgell i l’avinguda Roma, en la que ha estat la 1.461 jornada que surten al carrer. Com cada dia a dos quarts de nou de la nit, els participants han cridat “llibertat, amnistia i prou repressió”.

Coincidint amb el quart aniversari d’aquesta acció, s’han llegit els textos enviats pels ex-presos polítics Jordi Turull i Josep Rull, respectivament, que han volgut reconèixer la “perseverança” del Col·lectiu Enriqueta Gallinat i agrair l’“escalf” que va suposar aquesta protesta diària durant el seu captiveri. Entre les persones que avui han acudit a la convocatòria hi ha hagut la germana de la consellera exiliada Clara Ponsatí.

Els assistents han acabat la concentració amb un clam per l’“amnistia per a les persones exiliades i represaliades” .