Política

Barcelona aprova per al 2022 un pressupost de rècord

ERC s’absté, tot i que el suport de Barcelona pel Canvi i d’una exedil de Ciutadans feia innecessari el gest

El ple fa costat a la immersió lingüística

Ernest Maragall i la resta dels regidors del grup majoritari de l’Ajuntament van complir ahir al matí la part del pacte a dues bandes que ha permès acabar l’any aprovant els pressupostos de la Generalitat de Catalunya i de la ciutat de Barcelona. Quasi amb una agulla al nas, el cap de l’oposició municipal al cap i casal va dir que la notícia del dia era que “Catalunya i Barcelona tindran pressupostos” i va justificar per aquesta causa major l’abstenció del seu grup. De fet, el gest d’Esquerra era innecessari, perquè el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ja s’havia assegurat l’aprovació amb el vot positiu del grup de Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita.

La resta de grups van votar en contra del pressupost, amb una posició de Junts per Catalunya molt dura en què Elsa Artadi va acusar l’equip de govern d’actuar mogut per “les obsessions dogmàtiques dels comuns”.

Els números de la capital catalana s’enfilen fins als 3.400 milions d’euros, que suposa una xifra rècord, i la partida més important és la de 370 milions que es destinaran a serveis socials, seguida dels 362 milions a serveis urbans, com ara neteja i d’altres, i 352 milions per a seguretat. Els regidors Jaume Collboni i Jordi Martí van defensar el pressupost subratllant que encara està marcat per l’impacte de la pandèmia de la covid-19 a la ciutat.

Després de l’acte d’obediència de partit, Ernest Maragall va alçar la bandera que l’identifica com l’alternativa de govern i va deixar clar que la seva abstenció no li impedia dir que “el govern és un destorb per a la ciutat” i que amb la seva gestió Colau s’ha rendit “al mercat i a l’Estat”.

La llengua

ERC també va ser protagonista ahir amb la defensa d’una proposició sobre la llengua que va ser aprovada amb els seus vots, els dels comuns i Junts per Catalunya. El text és una defensa del sistema d’immersió lingüística i una apel·lació a deixar que el model d’escola el decideixin les institucions competents i no els tribunals. Tres proposicions sobre la qüestió, presentades pel PSC, Ciutadans i el PP van ser rebutjades. “L’escola és el que som, és l’essència del país, per això l’ataquen”, va dir Ernest Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona