Política

Arrenca el grup promotor per a l’Acord d’Amnistia i Autodeterminació

Es presentarà aquest divendres i està liderat per ’exdiputat de la CUP David Fernàndez, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Marina Geli

Complint amb el que marca el pla de legislatura del govern de la Generalitat, el grup promotor per a l’Acord Social per a l’Amnistia i l’Autodeterminació s’ha constituït avui, a l’espera de ser presentat públicament aquest divendres. Està liderat entre d’altres per l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Marina Geli.

Segons explicaven en un comunicat el grup de treball té com a objectiu impulsar en els propers mesos un acord “social, civil i unitari” sobre l’amnistia i l’autodeterminació. Els primers passos d’aquest grup van començar el novembre passat, amb diverses reunions i una ronda de contactes “plural i diversa” en les quals s’ha consensuat una primera proposta de treball, que serà presentada en el Col·legi de Periodistes de Catalunya aquest divendres 1 d’abril.

En aquesta presentació, a més, s’informarà sobre la convocatòria d’una “Trobada de País”a finals del més que ve, on seran “convocats i convidats els principals agents socials, econòmics, culturals, civils i polítics” de Catalunya.

En les últimes setmanes, segons el comunicat, s’ha ultimat la composició del grup, que estarà integrat per una trentena de persones, que treballaran a títol individual i representaran “diverses sensibilitats”, i s’ha debatut el pla de treball, el calendari, la dinàmica i la metodologia a seguir.

L’objectiu és “és sumar el màxim nombre de suports socials a la doble demanda d’amnistia i autodeterminació, enteses com el final de la repressió i com un marc de resolució democràtica, justa i duradora del conflicte”. Afegeixen que aquesta doble demanda “està sustentada sobre una clara majoria social que l’ha reclamat, de forma sòlida i ininterrompuda, la reclama encara i la reclamarà mentre pervisqui la persistència continuada de les dinàmiques repressives”.

La previsió del grup és que els seus treballs concloguin a finals de setembre, amb motiu del cinquè aniversari del referèndum independentista de l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia