Política

Estat francès

Eleccions presidencials

Macron torna a derrotar Le Pen a la segona volta, segons els sondejos a peu d’urna

El candidat liberal revalidaria el càrrec amb el 58,2 dels suports i la candidata ultradretana es quedaria amb el 41,8%, un resultat millor que fa cinc anys

El reelegit president es compromet a “donar resposta a la ràbia” dels qui han votat l’extrema dreta i escoltar el clam silenciós dels qui s’han abstingut o l’han votat per aturar Le Pen

El president francès, Emmanuel Macron, és el guanyador de la segona volta dels comicis presidencials francesos, segons els sondejos a peu d’urna publicats al tancament dels col·legis electorals.

L’enquesta realitzada per Ipsos-Sopra Steria per a la ràdio i televisió públiques franceses i el diari Le Parisien atorga un resultat del 58,2% dels vots a Macron i del 41,8% a Le Pen.

L’actual president aconseguiria així quedar-se cinc anys més a l’Elisi i ser el primer cap d’Estat francès que revalida el càrrec en els últims 20 anys, ja que els seus dos predecessors, François Hollande i Nicolas Sarkozy, només van governar un mandat.

Si es confirmen aquestes estimacions, la candidata ultradretana es torna a quedar a les portes de l’Elisi però retalla distàncies amb Macron, que el 2017 va guanyar amb un aclaparador 66,1% dels suports davant el 33,9% de Le Pen.

De fet, la líder de Reagrupament Nacional ha reivindicat poc després de la publicació d’aquestes projeccions que el resultat d’aquest vespre “representa una veritable victòria”. “Milions de compatriotes han triat el camp nacional i el canvi”, ha afirmat. I és que segons ella, “el resultat històric d’avui ens ubica en un lloc excel·lent per tenir un gran resultat a les legislatives”.


Macron promet treballar per curar les ferides del país
El reelegit president de França, Emmanuel Macron, ha fet una crida a la unitat de la ciutadania després de guanyar les eleccions presidencials d’aquest diumenge.

 “El nostre país està envoltat de dubtes i de divisions. Haurem de ser forts, però ningú no es quedarà abandonat ni enrere”, ha assegurat durant el discurs de celebració de la seva victòria. Davant els simpatitzants que l’han esperat als Camps de Martde París, Macron ha assegurat que ja no és “el candidat guanyador sinó el president de tots”.

Macron, que ha comparegut que ha arribat als peus de la Torre Eiffel al costat de la seva dona, Brigitte Macron, i un grup de nens d’edats diverses, ha promès a “donar resposta a la ràbia” dels qui han votat l’extrema dreta i intentar curar les ferides del país. “Serà la meva responsabilitat i la dels que són al meu voltant. Els vots d’avui ens obliguen a tenir en compte les dificultats de totes les vides”, ha afirmat.

També ha tingut paraules per aquells que s’han abstingut o l’han votat a ell per impedir la victòria de Le Pen. Macron ha assegurat que “escoltarà el silenci dels abstencionistes” i ha afegit que és “molt conscient” del “sentit del deure” que ha d’encapçalar a partir d’ara. És per això que ha promès que “aquesta nova era no serà una continuació del quinquenni que s’acaba”.

El candidat liberal ha assegurat que vol impulsar “una França forta i una Europa forta a través d’inversions i canvis constants que garanteixin el progrés per a tothom”, i que situïn el seu país com a “gran nació ecològica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona