Política

El TSJC revisa la condemna de cinc anys a Marcel Vivet

El tribunal valora en paral·lel el cas d’Adrià Catasús, acusat pel mateix mosso per uns fets idèntics als de l’activista badaloní

Desenes de persones tornen a mostrar el seu suport a Vivet

Per segon cop, el judici contra l’activista independentista Marcel Vivet ha quedat vist per a sentència. Ara fa deu mesos, el jove badaloní, convertit en un símbol de la repressió contra l’independentisme, va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona a cinc anys de presó: dos anys per un delicte de desordres públics i tres anys i un dia per atemptat contra un agent de l’autoritat. Una condemna basada, segons es recull en la sentència, en la veracitat que s’atorga al testimoni del mosso d’esquadra que l’acusa d’haver-lo agredit al canell amb el pal d’una bandera durant la manifestació contra el sindicat Jusapol, el setembre del 2018.

El cas Vivet, però, encara té recorregut. Ahir, la jutgessa va tornar a pronunciar el “vist per a sentència”. I és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va celebrar una vista oral per revisar la sentència contra Vivet, un cop ha estat acceptada la prova documental que la defensa de l’activista badaloní va aportar en el recurs d’apel·lació. Quina és aquesta prova? Es tracta de la minuta policíaca del cas contra Adrià Catasús, un altre jove que està acusat pel mateix agent dels Mossos, amb TIP 18784, pels mateixos fets i per una lesió idèntica. El judici contra Catasús està previst per al 31 de maig. S’enfronta a una pena de vuit anys de presó.

La vista d’ahir va tenir una durada de 45 minuts, en què es van sentir els arguments dels advocats de les dues parts, seguides per Vivet des del banc dels acusats. La defensa de l’activista insisteix que el mosso lesionat no va identificar clarament el suposat agressor i que el vídeo aportat mostra Vivet “amb un pal de bandera però actitud pacífica”. També posa l’èmfasi en el fet que el mosso denunciant hagi implicat dues persones en un fet idèntic.

Per la seva banda, l’advocat del policia –el denunciant va renunciar que el defensés un lletrat de la Generalitat– va insistir que el seu client es refereix a “fets diferents” quan acusa els dos independentistes. Mentre a la sala civil i penal del TSJC s’hi celebrava la vista, desenes de persones es concentraven a les portes del tribunal per mostrar el seu suport a Vivet. Entre aquestes hi havia el president d’Òmnium, Xavier Antich; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; representants de les tres forces independentistes al Parlament, i regidors badalonins de Guanyem Badalona en Comú i Junts.

El cas de Marcel Vivet és un dels més significatius pel paper que hi ha tingut el govern català. Primer va demanar per a ell 4 anys i 9 mesos de presó, després va sol·licitar una rebaixa de la pena i finalment la Generalitat va ser expulsada del procediment.

LES FRASES

El feixisme espanyol organitzat dins el cos dels Mossos d’Esquadra és qui ens ha volgut ficar en aquest malson a l’Adrià i a mi
Fa molt de temps que l’Estat espanyol lliura una guerra contra el poble i el govern autonòmic no fa absolutament res per defensar-nos
Hem vingut a combatre una sentència injusta que en el fons sabem que té un rerefons polític
Marcel Vivet
ACTIVISTA CONDEMNAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona
corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

barcelona
POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament que ha d’exigir el català als processos de selecció

Barcelona
unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona