Política

El Parlament homenatja les víctimes del franquisme

La presidenta, Laura Borràs, va advertir que a l’Estat espanyol encara hi ha moviments que no s’oposen a les ideologies de la dictadura i va convidar a recuperar la “memòria històrica pròpia”

El Parlament de Catalunya va retre homenatge ahir a les víctimes del franquisme en un acte que, segons va anunciar la presidenta, Laura Borràs, representa el compromís de la cambra amb l’Associació pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i a totes les víctimes de la dictadura franquista. “Aquest és un exercici de recuperació de la memòria pròpia, no la imposada”, va advertir Borràs. L’acte es va portar a terme al pati de la biblioteca del Parlament, va començar amb una ofrena a l’escultura Pietat, de Ferran Ventura Batlló, i va continuar amb la interpretació, a càrrec de Sara Congost, de Las morillas de Jaén, una peça que va recuperar Federico García Lorca, a qui Borràs va recordar com una de les primeres víctimes del franquisme.

Davant d’una representació de tots els grups parlamentaris, i també de representants de la fundació, la presidenta de la cambra catalana va insistir a dir que les generacions actuals no han viscut res semblant a la Guerra Civil espanyola ni als 40 anys de dictadura; per això, va dir: “Recuperar la memòria històrica és la millor manera per no incórrer en els mateixos errors del passat.” “En moments tan complexos, l’acte és un toc d’atenció generalitzat”, va continuar la presidenta de la cambra catalana, que va advertir que el millor homenatge possible que es pot fer als que van suportar el franquisme és evitar que pugui tornar un règim similar al de la dictadura. En aquest sentit, ha recordat que a l’Estat espanyol hi ha moviments que no s’oposen a les ideologies que es defensaven en aquells moments i que busquen la negació de la història i imposar un pensament únic, i va dir: “Són ideologies contra les quals cap societat està plenament vacunada”, va avisar.

LA FRASE

En moments tan complexos, actes com aquest són un toc d’atenció generalitzat
Laura Borràs
Presidenta del Parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona
estat francès

Primeres tensions al nou Front Popular francès per aturar a Le Pen

barcelona