Política

Nou ajornament del debat sobre el català

Tensió entre els grups que van presentar la proposta de modificació

En acabar la reunió de la mesa del Parlament ahir, es va fer evident que el debat sobre la polèmica proposta de modificació de la llei de política lingüística seguiria aturada unes setmanes més. Ja no havia entrat dins l’ordre del dia del proper ple de la cambra catalana. El 24 de març passat, quatre grups de la cambra (ERC, PSC, ECP i Junts) van presentar una proposició de llei amb la voluntat de garantir el català a l’escola. Els grups van arribar a un acord poc abans que acabés el termini per executar la sentència del TSJC que fixa el 25% de classes en castellà. Però unes hores després, i enmig d’una gran polèmica, sobretot a les xarxes, Junts es va fer enrere i va deixar l’acord en suspens.

Des del grup d’En Comú Podem, el diputat David Cid, va confirmar ahir que havia intentat demanar fer entrar la proposta al proper ple, però que no havia rebut cap suport de la resta de partits. Per aquest motiu, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, va criticar en roda de premsa la resta de partits: “No hi ha cap justificació pedagògica que expliqui l’ajornament, més enllà dels embolics interns de cara al congrés de JxCat”, va puntualitzar, i va afegir que ja havien tingut “molta paciència” amb el fet que Junts es desmarqués de l’acord “després d’haver estat dos mesos negociant i arribant a conclusions”, va dir. “El temps no corre en contra dels parlamentaris, sinó contra els equips directius, desprotegits davant una sentència infame que vol imposar el 25% en castellà”, va recordar.

Per la seva banda, la representant de Junts, Mònica Sales, es va negar ahir en roda de premsa a posar una data límit per tancar el consens que el seu grup considera que cal obtenir per tirar endavant la proposta: “És un tema molt sensible i estem escoltant tothom”, va assegurar Sales, que va afegir que encara han de fer reunions amb diversos col·lectius.

D’altra banda, la portaveu d’ERC, Raquel Sans, també va demanar “responsabilitat” als partits per tancar “al més aviat possible” el consens per reformar la llei de política lingüística. Sense esmentar explícitament Junts, la diputada va assegurar que no entén que “algunes formacions” s’adherissin al consens “i ara no”. “No tenim clara la seva posició”, va advertir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

PSC i Comuns retreuen a Albiol un augment de la inseguretat

Badalona
brasil

Lula diu que pot aspirar a la reelecció per a evitar que torni Bolsonaro

barcelona
estat espanyol

El TS torna a donar la raó al coronel De los Cobos per l'ascens a general

barcelona
judicial

La cúpula de la fiscalia avala aplicar l’amnistia sense subterfugis

barcelona
Alemanya

Arrenca el tercer judici contra la trama colpista d’ultradreta

Barcelona

Torrentà relleva Cañigueral com a delegada del Govern a Girona

GIRONA
educació

L’alumnat català de 15 anys, per sota la mitjana estatal en pensament creatiu

barcelona

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona