Política

Pluges torrencials provoquen el caos a Nova York

Les pluges torrencials que han caigut aquest matí a Nova York han provocat el retard de nombrosos vols als tres aeroports internacionals de la ciutat i la paralització del transport urbà, segons han informat fonts oficials.

Com a resultat dels forts vents i pluges en les primeres hores d'avui, diversos accessos a la ciutat per carretera, tren i metro han quedat tallats a causa de les inundacions i la caiguda d'arbres, el que ha fet que molts ciutadans arribin al treball amb retards superiors a les dues hores.

Les televisions locals han informat que algunes de les línies de tren a l'estació Grand Central, en el centre de la ciutat, que comuniquen Manhattan amb el nord de l'estat i els estats veïns, s'han vist afectades, igual com les de New Jersey.

"Ha estat un matí de terror. No funcionaven els semàfors i no es veia gens per la pluja i el vent", ha explicat una usuària, la uruguaiana Laura Benedetto.

Els aeroports
Els tres aeroports internacionals, el John F. Kennedy, La Guardia i Newark, han patit també retards superiors a una hora en els seus vols, segons un portaveu de l'Autoritat Aeroportuària de Nova York i New Jersey.

El Servei Meteorològic Nacional ha alertat també que les temperatures en l'àrea metropolitana de Nova York i dels estats veïns poden superar avui els 35 graus centígrads, amb una intensa humitat ambiental.

Noves alertes
A més, l'organisme ha difós una alerta de tornado per a algunes parts de la ciutat i els voltants, inclòs el veí estat de New Jersey.

Paul Fleuranges, del Servei de Trànsit de la ciutat, ha recomanat als ciutadans que romanguin a les seves cases fins a nou avís i que evitin utilitzar el transport públic, "virtualment paralitzat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.