Política

L’ANC presenta una querella per l’espionatge de Paluzie, Sànchez i tres membres més de l’entitat

L’Assemblea Nacional Catalana creu que el CNI o els cossos policials de l’Estat “estan al darrere” de la infiltració als mòbils a través del programari Pegasus

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat una querella per l’espionatge a Elisenda Paluzie, Jordi Sànchez i tres membres més davant el jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona per vulneració del dret a la intimitat i a l’associació.

Segons ha explicat l’entitat aquest dimecres, l’advocat de l’ANC va presentar l’escrit aquest dimarts per denunciar l’espionatge a aquests cinc membres a través del programa informàtic Pegasus. Les infiltracions s’haurien produït entre el 2017 i el 2020.

Segons han explicat, l’ANC considera que el CNI o els cossos policials de l’Estat, Guàrdia Civil o Policia Nacional, podrien estar al darrere de l’espionatge d’aquests cinc membres. L’objectiu de la querella és demanar al jutjat que ordeni les diligències i actuacions necessàries per esbrinar qui hi ha al darrere dels fets.

Paluzie ha remarcat que amb aquesta querella es vol “evidenciar la vulneració flagrant de drets fonamentals que comet l’Estat espanyol per reprimir l’independentisme català, i esperem que aquesta causa acabi tenint conseqüències jurídiques i polítiques importants”.

Segons ha explicat l’advocat de l’entitat, Toni Abat, “les proves aportades evidencien la utilització del programa

d’espionatge Pegasus” per tal d’accedir a converses, missatges, documents i comentaris

privats dels afectats, sent constitutius d’un o varis delictes tipificats a l’article 197 del Codi Penal. L’advocat ha afegit que “la utilització d’un programa d’espionatge contra ciutadans escollits pel fet de tenir unes idees polítiques concretes i per ser membres d’organitzacions de la societat civil que realitzen activitats per aconseguir els seus objectius polítics legítims, és un acte de caràcter antidemocràtic i il·legítim i a més, implica una flagrant vulneració del dret fonamental a la intimitat, establert a l’article de la Constitució espanyola i que desenvolupa la Llei Orgànica 1/1982”.

Segons ha detallat l’entitat, Paluzie va patir quatre atacs i una infecció provada, entre el 2019 i el 2020; Sànchez, 26 atacs entre 2015 i 2017 i quatre infeccions provades; la secretària nacional Sònia Urpí, dos atacs amb SMS l’any 2020 i una infecció provada; el secretari nacional Arià Bayé, un atac via SMS l’any 2020, i el membre de base de l’ANC Jordi Domingo, víctima via Whatsapp l’any 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys nou morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona