Política

Els presidents d'Endesa i REE compareixeran dilluns al Parlament per donar explicacions

No prosperen les sol·licituds presentades perquè hi assisteixin el ministre Joan Clos i la ministra Magdalena Álvarez

Els presidents d'Endesa, Manuel Pizarro, i de Red Eléctrica Española (REE), Luis Atienza, compareixeran dilluns a la tarda davant de la Diputació Permanent del Parlament, i aquell mateix dia, però al matí, també donaran explicacions els consellers d'Economia, Antoni Castells, i el de Política Territorial, Joaquim Nadal.

La llista de compareixences ha estat fixada avui després de les reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus de la Diputació Permanent, i no inclou ni el ministre d'Indústria, Joan Clos, ni la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, unes sol·licituds fetes per CiU que seran rebutjades dilluns.

Rangel, un altre dia
El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, haurà d'acudir també al Parlament, encara que no ho farà dilluns, i ara s'haurà de tramitar reglamentàriament la seva compareixença.

Els grups que donen suport al govern català tampoc acceptaran dilluns la sol·licitud del PP que comparegui davant de la Diputació Permanent el president d'Acesa, Salvador Alemany, per les cues quilomètriques a la AP-7, ni la de la presidenta de la Comissió Nacional de l'Energia, Maite Costa, requerida per Ciutadans.

Al setembre
Amb tot, els grups de PSC, ERC i ICV-EUiA sí demanaran la compareixença del president d'Acesa, Salvador Alemany, davant de la Comissió de Política Territorial quan es reprengui l'activitat ordinària del Parlament.

Així doncs, la Diputació Permanent de dilluns acollirà aquestes quatre compareixences, sol·licitades pels grups del PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA, i també pels de CiU i PP.

L'objectiu de la reunió de la Mesa i la Junta era posar data i fixar l'ordre del dia de la Diputació Permanent, la convocatòria de la qual havia estat sol·licitada per tots els grups parlamentaris després de l'apagada a la ciutat de Barcelona i després de les últimes incidències en matèria d'infraestructures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona