Política

Govern i Estat abordaran l’execució de les inversions a la propera reunió ja prevista de la comissió d’infraestructures

Puigneró enviarà perfils tècnics a la trobada que el ministeri de Transports vol acordar que “s’accelerin les obres”

El Govern i la Moncloa abordaran l’execució de les inversions prevista als pressupostos de l’Estat a la propera reunió ja prevista de la comissió bilateral d’infraestructures. Així ho han confirmat a l’ACN fonts de la Vicepresidència de la Generalitat i del Ministeri de Transports, després de la reunió d’aquest dimecres entre el president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la ministra Raquel Sánchez, a Barcelona. Puigneró no preveu assistir a aquesta propera reunió bilateral i hi enviarà perfils tècnics. Al seu torn, el ministeri de Sánchez espera que la trobada serveixi per “avançar en l’impuls” de les inversions, “superar les dificultats” i “accelerar” el desenvolupament de les obres en marxa.

Segons el departament de Puigneró, ja hi havia prevista una reunió de la comissió d’infraestructures, a nivell tècnic. Així, Vicepresidència i el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han acordat aprofitar la trobada bilateral per abordar-hi l’execució pressupostària de les inversions a Catalunya. La reunió encara no té data, però els equips dels dos executius treballaran els propers dies per tancar l’agenda.

Aragonès, Puigneró i Sánchez han aprofitat l’acte de presentació de les oficines de Google a Barcelona, avui al matí, per reunir-se durant uns 20 minuts. Segons fonts de l’executiu català, durant la conversa Aragonès ha reclamat explicacions per la baixa execució -l’any passat va ser del 35,7%-, i ha exigit un compliment ràpid de les xifres pressupostades. A la sortida, el president de la Generalitat ha assegurat als mitjans que “és l’hora del compliment i no de les paraules”.

Segons fonts del Govern, Aragonès ha exigit a Sánchez que la situació no és quedi aquí i ha emplaçat la titular de Transport que hi hagi accions palpables i s’incrementi la inversió a Catalunya. A més, la Generalitat ha considerat insuficient el raonament de la ministra, ja que considera que les explicacions s’han de mesurar amb les xifres d’inversió.

De la seva banda, fonts del Ministeri de Transports constaten el “compromís” de la Moncloa amb la societat catalana, i destaquen l’”acord” per analitzar l’execució de les infraestructures a Catalunya durant la propera reunió de la comissió de seguiment. L’equip de Sánchez espera que la trobada serveixi per “avançar en l’impuls” de les inversions, “superar les dificultats existents” i “accelerar el desenvolupament de les obres en marxa”.

La ministra també ha reiterat a Aragonès i Puigneró que el diàleg i una “reflexió serena” en el marc de la “lleialtat institucional” és “l’única via” per garantir “l’estabilitat i l’execució” de polítiques al servei de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Hezbol·là afirma que els atacs electrònics són una “declaració de guerra”

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona