Política

Andorra encausa Rajoy, Fernández Díaz i Montoro per l’operació Catalunya

La jutgessa els dona 15 dies perquè compareguin davant la justícia en la querella presentada per Drets i l’Institut de Drets Humans d’Andorra

Les entitats veuen un “atac” a la sobirania andorrana l’intent del govern Rajoy d’aconseguir les dades bancàries de polítics catalans

La jutgessa andorrana Stephanie Garcia ha enviat una comissió rogatòria internacional adreçada a les autoritats judicials espanyoles perquè notifiquin a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, a l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i a l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i diferents responsables de l’anomenada operació Catalunya que se’ls investiga com a querellats i que han de buscar-se un advocat a Andorra. La jutgessa els dona 15 dies perquè compareguin davant la justícia andorrana en la querella presentada per l’associació Drets , i l’Institut de Drets Humans d’Andorra (IDHA).

Entre els imputats hi ha també Francisco Martínez, exsecretari d’Estat de Seguretat; Ignacio Cosidó, exdirector general de la Policia; el comissari Eugenio Pino, exdirector adjunt operatiu de la policia, i la seva mà dreta, l’inspector Bonifacio Díez.

La jutgessa els imputa un delicte recollit a l’article 322 del Codi Penal d’Andorra que descriu l’atac a la sobirania andorrana a través de coaccions, amenaces, extorsió i xantatge.

“Atac” ala sobirania andorrana

L’Institut de Drets Humans d’Andorra (IDHA) i l’entitat Drets creuen que l’actuació que hauria fet el govern de l’expresident espanyol Mariano Rajoy per intentar aconseguir les dades bancàries de polítics catalans hauria estat “un atac en tota regla a la sobirania andorrana”.

Segons exposen l’IDHA i Drets, Rajoy va visitar Andorra per reunir-se amb el govern del Principat com a president del govern espanyol i no com a cap d’Estat -figurada reservada al Rei d’Espanya-, de manera que “no està protegit per la immunitat prevista en l’article 8 del Codi Penal andorrà, de la mateixa manera que tampoc ho estan els seus ministres i resta de càrrecs polítics implicats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia