Política

ERC recull firmes per exigir a l’Estat que regularitzi immigrants

Els republicans muntaran una quarantena de parades arreu del país per portar la Iniciativa Legislativa Popular del moviment Esenciales al Congrés

ERC muntarà una quarantena de parades arreu del país per recollir signatures a favor de la regularització d’immigrants. Els republicans donen suport així a la Iniciativa Legislativa Popular impulsada pel moviment Esenciales , que ha d’aconseguir reunir 500.000 firmes per traslladar el debat al Congrés. “És una campanya feta per les persones migrades autoorganitzades, com a subjectes polítics; i el que fem des d’ERC és exercir la nostra responsabilitat social com a partit”, explica la diputada a Madrid Maria Dantas. La iniciativa vol modificar un article de la Llei d’Estrangeria per fer una regularització extraordinària de totes les persones que van arribar a l’Estat espanyol abans de l’1 de novembre de 2021.

“No pot ser que, entre els nostres veïns i veïnes, hi visqui gent sense la condició de ciutadà o ciutadana”, assenyala Dantas, que també explica que aquest tipus de regularització no és estranya: “A l’Estat s’ha fet sis vegades, quatre pel PSOE i dos pel PP; i des del 1996 fins al 2008, s’han fet 43 regularitzacions en 17 països europeus de colors diferents”. La diputada assegura que els nouvinguts estan “farts” d’esperar que l’executiu espanyol faci una nova regularització.

La primera parada ha obert aquest dimecres a Santa Perpètua de Mogoda i se n’obriran fins a 38 arreu del país en els propers dies, fins al 20 de juny. Hi haurà parades a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Reus, Sitges, Igualada, Vic, la Seu d’Urgell, Tàrrega i Tremp, entre moltes altres poblacions.

Molts dels impulsors estan afectats directament per la situació d’irregularitat administrativa i, per tant, no podran signar —només ho poden fer les persones amb nacionalitat espanyola que hagin complert 18 anys abans del 23 de setembre de 2022, la data límit per presentar les 500.000 firmes al Congrés.

“Aquesta iniciativa aportarà solucions concretes a 500.000 persones d’arreu de l’Estat que pateixen una greu vulneració de drets”, afirma Dantas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia