Política

estat espanyol

Adriana Lastra dimiteix com a vicesecretària general del PSOE

La dirigent socialista deixa el càrrec per motius personals i de salut

La seva renúncia es produeix després de la patacada a les eleccions andaluses i obliga Sánchez a reordenar la direcció

Adriana Lastra ha dimitit com a vicesecretària general del PSOE. En un comunicat difós aquest dilluns, la dirigent socialista ha justificat la decisió per motius personals i de salut. “En els últims mesos s’han produït canvis importants en la meva vida personal que m’exigeixen tranquil·litat i repòs i que, en les dues últimes setmanes, m’han obligat a agafar una baixa laboral que encara s’allargarà algun temps”, explica Lastra, que està embarassada.

“Per a una militant socialista, ser vicesecretaria general del PSOE és una de les responsabilitats més boniques que hi ha, també és una feina molt exigent en temps i esforç”, comença el comunicat. Per tot això, Lastra, que manté la seva acta de diputada, destaca la “dificultat de compaginar les exigències de repòs i cures, imprescindibles amb la meva situació actual” amb “la intensitat que exigeix la direcció del partit”. La renúncia va ser comunicada “fa dies” al secretari general, Pedro Sánchez.

“Vull agrair-li la seva confiança tots aquests anys recorreguts en un camí que molts van creure impossible i que hem fet realitat pas a pas”, diu Lastra en referència al president del govern espanyol.

Sánchez ha reaccionat en una piulada a Twitter en la qual agraeix el “compromís i entrega” de Lastra que han fet que “el canvi al PSOE i a Espanya fos possible”. “Ets una socialista exemplar”, diu en la piulada Sánchez, que afirma que seguiran “treballant junts”.

Adrián Barbón, el secretari general del PSOE a Astúries, d’on és Lastra, va destacar que la dimissió és per “la necessitat de guardar repòs i màxima tranquil·litat pel seu embaràs” i destaca que cap militant del PSOE asturià ha ocupat mai “responsabilitats orgàniques tan importants.

La ja exnúmero dos del PSOE, era una de les persones que més suport va donar a Sánchez en el procés de primàries per la secretaria general del PSOE, el maig del 2017, en què es va enfrontar a l’andalusa Susana Díaz i el basc Patxi López.

Lastra va exercir com a portaveu del grup parlamentari socialista en el Congrés des del 2018 fins al setembre de l’any passat, quan ser substituïda per Héctor Gómez.

Tot i que al·legar motius de salut, la renúncia de Lastra com a número dos del PSOE es produeix després de la patacada dels socialistes a les eleccions andaluses del 19 de juny passat i enmig de rumors de canvis en la direcció del partit. La sortida de Lastra obliga precisament Pedro Sánchez a remodelar la direcció del PSOE, per encarar les eleccions municipals de l’any vinent i l’últim tram de legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi al final de la campanya basca

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona