Política

Junts força De Dalmases a dimitir com a portaveu

La CUP augmenta la pressió sobre Borràs i demana a tots dos que compareguin

El diputat de Junts, Francesc de Dalmases, s’ha vist forçat a dimitir com a portaveu de la comissió parlamentària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) arran de les pressions exercides a la subdirectora del programa FAQS quan es va acabar l’entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs el 9 de juliol. De res ha servit la piulada que el diputat va emetre en un tímid gest de demanar disculpes i ahir al matí la pressió era tan gran que es va posar sobre la taula, com a segona resposta, l’obertura d’un expedient informatiu dins el partit per tal d’aclarir i rebatre les acusacions. Així ho va traslladar el mateix diputat en una reunió al migdia a la direcció del partit. Tanmateix, aquesta va augmentar les exigències reclamant-li que també deixés de ser el portaveu de la comissió parlamentària on divendres de la setmana que ve la resta de grups han demanat que es tracti el tema de les agressions a la periodista. No obstant això, i malgrat l’intent d’aïllar la presidenta Borràs de tot aquest afer –recordem que ella es trobava dins de la reunió en què es van produir una forta discussió amb insults i retrets a la periodista–, ahir a la tarda la CUP va redoblar també la pressió i va registrar una sol·licitud en què demanava la compareixença del diputat De Dalmases i també de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, davant la comissió de la CCMA així com del director del programa FAQS, Pere Mas, i els directors de Catalunya Ràdio, TV3 i l’ACN en motiu de més acusacions que contra De Dalmases que han anat sorgint d’altres periodistes. A més a més, la CUP també s’ha afegit a la demanda sol·licitada ja prèviament pels comuns i ERC perquè sigui la mesa qui estudiï si el diputat de Junts ha infringit l’article 8 del codi de conducta del Parlament pel que fa a la relació entre els diputats i els periodistes dels mitjans de comunicació.

Si De Dalmases apareix ja extremament debilitat hores d’ara tant dins del partit com al Parlament, la presidenta, que fins a l’últim minut ha defensat el seu ferm escuder, també s’ha trobat en les últimes hores contra les cordes, amb l’agreujant de la seva situació judicial, ja que està acusada de prevaricació i falsedat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.