Política

Cambray: “Des d’aquest curs cap aula aplicarà el 25% del castellà”

Educació informa als 27 centres que l’aplicaven que no ho hauran de fer

El conseller creu que s’arribarà a un acord amb els sindicats

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que “a partir de la setmana vinent”, quan començarà el curs 2022-23, “cap aula de Catalunya ni cap centre educatiu aplicarà el 25 % del castellà”. El conseller ha comparegut aquest dijous, 1 de setembre, el dia en què els docents han d’incorporar-se als centres educatius per iniciar el curs 2022-23, davant els mitjans de comunicació per explicar les seves novetats.

El curs passat “va estar marcat per les ingerències judicials” pel que “vam donar una resposta de país i activem canvis legislatius des del Parlament i des del govern” que es van prendre amb el “màxim consens, social, polític i pedagògic”, ha dit el conseller.

“Avui, 1 de setembre, els puc afirmar que, a partir del dia 5 en escoles i del 7 en instituts, cap aula aplicarà percentatge d’aprenentatge de llengües”, ha afegit el conseller.

El Departament d’Educació ha comunicat als centres educatius que aplicaven el 25% de castellà per resolució judicial que aquest curs no ho hauran de fer. La conselleria els ha fet arribar una carta on defensa que els percentatges són “incompatibles” amb la nova normativa impulsada des del Govern i des del Parlament. El text, signat per la secretària general Patrícia Gomà, afegeix que resolucions recents del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també han posat de manifest aquesta “impossibilitat”. Les resolucions sobre el 25% afectaven actualment 48 alumnes d’aquests 27 centres. Educació ha informat també el TSJC d’aquesta situació i ara el tribunal podria respondre.

Acord amb els sindicats

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, s’ha mostrat “convençut” a la roda de premsa que aquesta tarda els sindicats acceptaran la darrera proposta del Departament. “No contemplem un escenari en què no hi hagi acord”, ha dit.

Aquest dimecres Educació va proposar reduir una hora lectiva tant als professionals de primària com als de secundària a partir del gener, el que comportaria la incorporació de 3.500 professionals, dels quals 1.500 mestres i 2.000 professors. La mesura compta amb 170 milions. Cambray ha demanat començar la “nova etapa” que s’obre amb la fi de les mesures per la pandèmia amb aquest acord amb els sindicats. En cas d’entesa, ha garantit un treball “conjunt” amb les direccions per desplegar la mesura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona