Política

Costa demana al TSJC que anul·li el judici a la mesa

L’exvicepresident del Parlament considera que els dos magistrats recusats no podien admetre la querella

L’exvicepresident primer del Parlament Josep Costa va reclamar ahir que s’anul·li el procés judicial obert en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’anterior mesa del Parlament, en considerar-lo “nul de ple dret”.

Ho fa d’acord amb els motius següents. El 30 de juny passat es va aprovar apartar el president de l’alt tribunal català, Jesús María Barrientos, del judici a l’expresident del Parlament Roger Torrent i els membres independentistes de la seva mesa –entre ells, el mateix Costa– en veure “compromesa” la seva “aparença d’imparcialitat” per haver abandonat el 2018 un acte en el qual Torrent va parlar de “presos polítics”. Setmanes després, el TSJC va tornar a donar la raó a Costa i va apartar el magistrat Carlos Ramos.

Ahir l’exvicepresident Costa, a través de la xarxa social Twitter, difonia el seu últim escrit, mitjançant el qual presenta ara un “incident de nul·litat d’actuacions” contra un acte del TSJC en relació amb aquest cas. “Si els magistrats Barrientos i Ramos no són imparcials per jutjar-nos, tampoc ho eren per admetre la querella contra nosaltres. I si no ho eren, aquella decisió és nul·la. I si la primera decisió és invàlida, tot el procés és nul de ple dret, no? Això he demanat: que s’anul·li tot!”

El judici als membres de l’anterior mesa del Parlament torna a ser polèmic després que la setmana passada el mateix TSJC admetés que no tenen jutges per iniciar el judici, que ha tingut diverses dates, l’última els dies 5, 6 i 7 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia