Política

Enxampen el ministeri de Defensa amagant l’1-O d’Alcarràs a la Viquipèdia

Ho ha fet públic un perfil de Twitter que informa sobre les edicions anònimes que es fan a la Viquipèdia des del govern espanyol

El Ministeri de Defensa espanyol va modificar aquest dimarts la referència a l’1-O a la Viquipèdia que sortia sobre el municipi d’Alcarràs després que la pel·lícula de Carla Simón que porta el mateix nom sortís escollida per a representar l’Acadèmia Espanyola del Cinema per anar als Oscar.

Aquest canvi en l’entrada d’Alcarràs, sobretot en la versió catalana, s’ha donat a conèixer perquè existeix un perfil a Twitter -@SpainGovedits- creat per Daniel Canet, que de forma automàtica informa de les “edicions anònimes a la Wikipedia”que es fan “des d’alguna IP” del govern espanyol.

Dues hores després que es donés a conèixer la selecció d’Alcarràs, aquest compte va informar de dues modificacions. Una a les 14.15 en la versió castellana on només es va posar una coma entre Catalunya i Espanya, ja que no hi ha cap referència a l’1-O.

La segona edició es va fer a les 14.18, en la versió catalana , on es va afegir “il·legal” després de referèndum: “En el referèndum [il·legal] d’independència de l’1-d’octubre del 2017. I després se suprimeix tota una frase. En la referència es diu que “Alcarràs va ser una de les poblacions” i des del Ministeri es va suprimir: “la policia espanyola va carregar contra els ciutadans per evitar-ne la realització”. De fet, en aquest frase també es va eliminar una enllaç sobre una notícia d’El Punt Avui en què s’explica què va passar a Alcarràs l’ 1 d’Octubre del 2017.

Les modificacions es poden veure bé en el tuit de l’enginyer informàtic Josep Maria Ganyet , que aquest dimarts es va fer ressò de la modificació denunciada per @SpainGovedits.

Ara, les edicions anònimes fetes des del Ministeri de Defensa espanyol ja han estat revertides tant en català com en la versió castellana .

Defensa obre una investigació

El ministeri espanyol de Defensa ha confirmat que ha obert una investigació per determinar si es va modificar l’article de la Viquipèdia dedicat a Alcarràs des d’una IP del ministeri.

Fonts del Defensa han indicat a l’ACN que, en funció del resultat de la investigació, l’expedient al jutjat, si és el cas, o s’adoptaran les mesures oportunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia