Política

El TC denega el retorn temporal de l’escó a Pau Juvillà

Al·lega que la decisió està “executada plenament” i que no pot anticipar la decisió del tribunal sobre el recurs d’empara

Pau Juvillà (CUP) continuarà suspès com a diputat, segons va decidir el Tribunal Constitucional (TC) en denegar la suspensió cautelar de l’acord del 3 de febrer de la secretària general del Parlament de donar-lo de baixa complint ordres de la Junta Electoral Central (JEC) arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el condemnava a sis mesos d’inhabilitació per desobediència en no retirar llaços grocs del seu despatx al consistori lleidatà. El tribunal entén que la suspensió per decisió d’un òrgan parlamentari ja estava “executada plenament” quan la mesa va acordar el seu relleu i, a més, recorda que deriva d’uns acords de la JEC que en aquest moment encara estan sent resolts a la sala tercera contenciosa del Tribunal Suprem (TS). El tribunal també al·lega que no pot concedir mesures cautelars perquè “suposaria predeterminar o anticipar la decisió del fons del recurs” d’empara que va presentar Juvillà i que el tribunal encara ha de resoldre.

Juvillà va qualificar la decisió de previsible però injusta en un comunicat en què explica: “Continuo sense sentència penal ferma i apartat per un acte de dignitat i de desobediència a la junta electoral en defensa de la llibertat d’expressió.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia