Política

Detenen un presumpte terrorista islamista a Alacant

El detingut se l'imputa la realització d'activitats de suport a la jihad

La Guàrdia Civil ha detingut un home per la seva presumpta relació amb grups vinculats al terrorisme islamista.

La detenció es va produir aquest divendres al migdia al Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) en el marc d'una operació dirigida pel jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional.

El detingut, Faical Errai, és un ciutadà marroquí de 26 anys resident a l'estat espanyol a qui se l'imputa la realització, a través d'Internet, d'activitats de suport al terrorisme jihadista.

Segons les investigacions desenvolupades per la Guàrdia Civil, Faical Errai és presumptament la persona que registra i paga el domini d'una pàgina web d'Internet, d'explícit contingut jihadista que, a més d'estar concebuda com a plataforma de difusió de material propagandístic, està orientada a la captació, adoctrinament i reclutament de simpatitzants per tal de fomentar la interpretació més extremista i violenta de la Jihad, segons apunten fonts de la lluita antiterrorista.

A més, el detingut podria haver actuat com a facilitador de rutes de trànsit de possibles jihadistes cap a zones de conflicte (Waziristán, l'Afganistan o Txetxèni), i també de com coordinador d'enviaments de voluntaris a aquestes mateixes zones.

Igualment, Faical Errai hauria realitzat funcions de dinamitzador per recaptar diners tant per ajudar a viatjar els voluntaris, com per al mateix finançament de l'activitat propagandística, tot això a favor del Moviment per a la Jihad Global.

Després de la detenció, la Guàrdia Civil ha registrat dos habitatges i una finca rural i s'han confiscat diversos ordinadors i suports electromagnètics per emmagatzemar informació. Tot això es troba en procés d'anàlisi pels agents encarregats de la investigació, per la qual cosa no es descarten noves actuacions.

Durant la investigació, la Guàrdia Civil ha col·laborat i ha intercanviat informació, a nivell policial i judicial, amb diferents serveis policials de diversos països com Bèlgica, els Estats units, França, Jordània i el Marroc.

Està previst que el detingut passi a disposició judicial a principis de la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona