Política

Compareixença d’Aragonès al Parlament la setmana que ve

L’ordre del dia de la sessió inclou les proposicions de modificació de la Llei d’Educació i de la Llei Audiovisual

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst comparèixer al ple de la setmana que ve per explicar els canvis al Govern després que n’hagin sortit els consellers de Junts. Aragonès prendrà la paraula el dimecres al matí, a l’inici del ple, i es calcula que parli durant mitja hora. Els grups tindran 10 minuts per respondre-li.

A banda, al proper ple està previst que es debatin les proposicions de modificació de la Llei d’Educació i de la Llei Audiovisual a proposta de la CUP i Junts, respectivament.

La Junta de Portaveus també ha inclòs a l’ordre del dia el projecte de llei del Pla Estadístic, ja aprovat per dictamen a la Comissió d’Economia, així com 10 interpel·lacions i 7 mocions. La sessió començarà el dimecres al matí i s’allargarà fins el divendres al matí. Al ple està previst que s’hi faci una glosa dedicada a l’exdiputat i recentment finit Josep Fornés.

A la reunió d’aquest dimarts la Mesa també ha tramitat el decret llei de mesures urgents per afavorir la promoció interna en l’ocupació pública, agilitzar la cobertura de vacants i reduir la temporalitat.

A banda, aquest mateix dimarts s’ha publicat al BOPC el projecte de pressupost del Parlament, que de moment no té data per debatre’s al ple. La Mesa ja el va aprovar a la seva última reunió.

Fonts presents a la reunió de la Junta han explicat que hi ha hagut discrepàncies entre els diferents grups per la incorporació a l’ordre del dia de la proposició de modificació de la Llei de l’Audiovisual. Segons les mateixes fonts, els representants d’ERC i la mateixa vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, s’oposaven a incloure el punt, que finalment ha comptat amb prou suports a la Junta perquè pugui ser debatut al proper ple.

Fonts de Junts asseguren que això és un efecte del trencament del Govern i que s’ha constatat així la “fragilitat” d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona