Política

Asens reclama a ERC i PSOE que exposin les seves propostes sobre el delicte de sedició

El president del grup de Podem al Congrés demana que el debat graviti sobre la definició

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha demanat aquest dimarts a ERC i al PSOE que “posin sobre la taula” les seves propostes respecte al delicte de sedició i obrin un debat. En una entrevista a TV3, ha recordat que fins ara el govern espanyol no ha presentat cap model i s’ha limitat a dir que no hi ha majoria al Congrés per impulsar la reforma, cosa que “no és de rebut”. “Per decidir si hi ha majories o no, el que s’ha de fer és posar una proposta sobre la taula, asseure tots els actors i començar una negociació”, ha dit.

Asens ha recordat que Podem aposta per la derogació, però és conscient de la “correlació de forces” amb el PSOE i per aquest motiu, subsidiàriament, proposa que quedi restringit a actuacions que comportin l’ús de les armes, i “no és el cas del que va passar l’1-O”.

Al seu entendre, el redactat actual del delicte de sedició és una “amenaça real al dret de manifestació”. “És una qüestió democràtica. No es tracta només de resoldre la situació de diverses persones sinó que en el futur ningú pugui patir una injustícia com la que han patit ells”, ha dit.

En tot cas, Asens ha demanat que el debat no graviti sobre els anys de presó amb què es castiga el delicte de sedició, sinó sobre la definició del delicte per “deixar clar que és i que no és sedició”. “Aquest és el debat important que s’ha d’abordar abans del de la penalitat, en cas que es mantingui la sedició”.

Ara per ara, ha dit, sabem que hi ha “compromís ferm” del govern espanyol “d’abordar aquesta qüestió” i que està d’acord que “és un delicte anacrònic i s’ha d’adaptar als estàndards internacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona