Política

El govern crea la Secretaria de Polítiques Digitals

Formarà part del Departament d’Empresa i Treball

La secretaria d’Habitatge passa de Drets Socials a Territori

La direcció general de Promoció Econòmica desapareix

A la reunió de govern d’aquest dimecres s’ha donat llum verd a diferents canvis organitzatius a l’executiu. Així, en el Consell Executiu s’ha aprovat la creació de la Secretaria de Polítiques Digitals, que formarà part del Departament d’Empresa i Treball. La nova secretaria té per objectiu impulsar el desplegament i la integració de les noves tecnologies; planificar, gestionar, ordenar, inspeccionar i aplicar sancions en l’àmbit digital i coordinar les actuacions derivades de les polítiques digitals. Al seu torn, la secretaria incorporarà la Direcció General de Societat Digital i la Subdirecció General de Suport a la Gestió. Fins a la sortida de Junts del Govern aquestes competències formaven part del Departament de Polítiques Digitals i Territori, encapçalat per Jordi Puigneró.

Amb tot, el Departament que encapçala Roger Torrent queda reestructurat en quatre secretaries: la Secretaria General, la Secretaria d’Empresa i Competitivitat, la Secretaria de Treball i la Secretaria de Polítiques Digitals.

Pel que fa a la Secretaria General, incorporarà a la seva estructura l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).

En relació amb la Secretaria d’Empresa i Competitivitat, suma les competències relacionades amb els programes estratègics de recerca i innovació referents a les tecnologies digitals. En concret, la Direcció General d’Innovació i Emprenedoria passarà a denominar-se Direcció General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria. Sota aquesta direcció també hi haurà adscrit l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre.

Canvis a Habitatge

Els canvis oficialitzats aquest dimecres en l’organigrama del govern també mouen l’adscripció de la secretaria d’Habitatge, que passa de dependre del Departament de Drets Socials al de Territori. Segons ha aprovat el Consell executiu, la nova secretaria tindrà per objectiu “dissenyar, planificar, programar i impulsar” les polítiques d’ordenació d’habitatge, a més d’impulsar-ne l’execució i l’avaluació. Amb el moviment, es vol reforçar el “rol social” de la conselleria que encapçala Juli Fernàndez i lligar les polítiques d’habitatge a un departament amb una “alta capacitat d’executar projectes”.Tot i el canvi d’adscripció, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que fins depenia de la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social, continuarà formant part del Departament de Drets Socials.

L’empresa pública Infraestructures.cat salta d’Economia a Territori amb la reestructuració.

Canvis a Economia

El govern també redefineix el Departament d’Economia i Hisenda d’acord amb la nova distribució competencial de l’Executiu, després de la sortida de Junts. La conselleria que ara encapçala Natàlia Mas ja no controlarà la secretaria de Mitjans i Difusió, que assumirà Presidència; ni Infraestructures de la Generalitat que anirà a Territori; i tampoc Autoritat Catalana de la Competència i Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre que gestionarà Empresa i Treball. A més, la direcció general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació desapareix i s’incorpora a la secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia