Política

Zapatero defuig defensar la immersió lingüística a Catalunya

Eleccions 9 de març

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha evitat donar suport el sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes. I és que, en l'entrevista que va realitzar ahir a la cadena de televisió estatal Cuatro, Zapatero va defugir la pregunta d'una internauta sobre aquest tema amb un “faré tot el que pugui, dins de les competències de l'Estat”.
En concret, i segons va llegir Iñaki Gabilondo, a través d'internet, Cristina Marcos Pérez, d'Oviedo, va preguntar al president espanyol: “Si el meu home fos traslladat a Catalunya per motius de treball, vostè em garanteix que el meu fill podrà estudiar en una escola pública en castellà?”. Davant la qual, Zapatero va respondre: “El meu compromís, i faré tot el que pugui, dins de les competències de l'Estat, perquè el seu fill rebi el suport necessari per estudiar en castellà”.

Una resposta que ha provocat que la candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, hagués de matisar aquest matí. Chacón ha garantit “el suport absolut dels socialistes de tota Espanya al sistema d'immersió lingüística” instaurat a Catalunya, segons el qual es preveu “una atenció individualitzada” per aquells nens “els pares dels quals venen de forma temporal a viure a Catalunya” i demanen una escolarització en castellà.

Més encara. La candidata dels socialistes a Catalunya ha assegurat que Zapatero “coneix bé” el sistema d'immersió lingüística català “que garanteix que si l'estada – d'aquestes famílies a Catalunya- finalment esdevé permanent, aquest nen pugui acabar l'ensenyament obligatori parlant castellà, català, i ara també, anglès”.

Dit això, Chacón ha acusat al PP i a alguns “mitjans afins” de voler “confondre” als ciutadans de la resta de l'Estat respecte el sistema d'immersió lingüística a Catalunya, un model que ha estat “un èxit i un instrument de convivència i cohesió social”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona