Política

Díaz carrega contra l’ampliació del Prat

La ministra de Treball presenta a Barcelona el seu projecte, Sumar

La vicepresidenta segona i ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, va carregar ahir contra grans projectes plantejats per a Catalunya com ara l’ampliació de l’aeroport del Prat i el complex de casinos del Hard Rock. Ho va fer a L’Auditori de Barcelona, on va presentar el seu projecte polític per a les pròximes eleccions generals, Sumar. Díaz va assegurar que tots dos projectes són exemples d’un “model productiu propi del bipartidisme”. També es va referir a la situació de l’independentisme: “Que siguin el temps i la gent els qui decideixin el que volen fer amb la història del seu país, és una qüestió de respecte”, va dir la ministra de Treball, que va estar acompanyada de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Sobre el Hard Rock, la líder de Sumar va afirmar que es tracta d’un projecte que “pretén especular”. “Jo no vull que el futur dels joves espanyols sigui que tenen addiccions al joc i que el model productiu del nostre país sigui aquest”, va defensar. En aquesta línia, va criticar que el bipartidisme “es baralla molt però, en definitiva, defensa el mateix”. Sobre l’aeroport del Prat, Díaz va remarcar que “és del passat defensar infraestructures que van contra els temps”: “Tot Europa està defensant el ferrocarril”, va recordar Díaz, que va assegurar que la seva proposta gira entorn de la mobilitat sostenible. A més, la líder de Sumar va aprofitar l’acte per respondre al president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que divendres va criticar que Díaz “demonitzés” els empresaris: “No he de demostrar res a les empreses espanyoles, però no és decent que mentre la gent té un salari de mil euros i hi hagi inflació, hi hagi molt poques empreses que no s’estan comprometent amb el seu país”, va declarar la ministra i líder de Sumar.

Colau, al seu torn, va manifestar el seu suport al projecte de Díaz i va afirmar: “Per aconseguir tot allò que volem i somiem, estem convençudes que el pròxim govern de coalició serà més fort, valent, ambiciós i efectiu si aconseguim que Yolanda Díaz sigui la primera presidenta dona d’Espanya.” L’alcaldessa va assegurar que Barcelona “comparteix molt” amb Díaz i la va qualificar de “ciutat valenta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel