Política

Aragonès acusa Sánchez “d’utilitzar” la cimera per defensar-se de la dreta

El president assegura que el govern espanyol no és ningú per certificar quin ha de ser el futur de Catalunya”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, “d’utilitzar” la cimera hispano-francesa per “poder-se defensar davant dels atacs de la dreta” en “la seva batalla política”. “El govern espanyol no és ningú per certificar quin ha de ser el futur de Catalunya”, ha avisat aquest dimecres, tot remarcant que l’independentisme “continua la seva lluita política”.

Si bé ha deixat en mans de Sánchez defensar o no en la trobada les qüestions que ell va reclamar, Aragonès espera que Macron doni suport a l’ús del català al Parlament Europeu. “Seria una empenta considerable”, ha afirmat en declaracions als mitjans després de presidir una reunió de la xarxa d’oficines comarcals de Transició Energètica.

A part del català, el govern ha demanat a l’executiu espanyol que es tracti també el corredor mediterrani, els passos fronterers amb França tancats i les interconnexions energètiques, entre d’altres.

Aragonès ha admès que ell no participa en la trobada entre el govern espanyol i el francès, però ha defensat que assistirà a la cimera “amb tota la dignitat institucional”. “Els enemics de les institucions de Catalunya desitjarien que no fóssim presents i que qui rebés el president de França a Barcelona fos la delegació del govern espanyol”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia