Política

política

Collboni marxa en silenci

“Ens quedem a treballar per la ciutat”,diu Ada Colau al líder socialista

El fins fa poc primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha marxat del seu últim ple com a regidor de l’Ajuntament sense una intervenció final de comiat. L’alcaldessa Ada Colau ha explicat que ha estat el mateix regidor qui ha renunciat a intervenir i ha destacat que no és “habitual”. “També és cert que no és habitual marxar per tornar”, ha afegit. A més, li ha desitjat sort i li ha demanat que “no torni a dir que el mandat s’ha acabat”, informa ACN..

“Els que ens quedem ens quedem treballant per la ciutat”, ha assenyalat Colau. Enmig d’aquestes paraules, Collboni li ha fet gestos per dir-li que li ha enviat un whatsapp i ella ha respost “me l’ha tornat a enviar tard”, referint-se al missatge de dilluns per comunicar-li que deixava el càrrec.

Colau ha fet aquestes valoracions com a presidenta del plenari i alcaldessa després que el ple hagi ratificat la renúncia de Collboni a l’acta de regidor. D’aquesta manera, Collboni deixa formalment la institució per centrar-se en la campanya per les eleccions municipals com a alcaldable del PSC a Barcelona, com va anunciar que faria a principis d’aquesta setmana.

Fonts del PSC havien indicat l’opció que Collboni fes ús d’un torn final de paraula per dirigir-se al plenari però quan quedava poca estona perquè acabés la sessió, les mateixes fonts han confirmat que finalment no intervindria. En altres ocasions, quan un regidor deixa l’acta i ho formalitza el plenari s’aprofita l’última sessió per acomiadar-se de la cambra i la resta de grups municipals també prenen la paraula per dir-hi la seva.

En una declaració dilluns, el candidat socialista va explicar que deixava el càrrec i l’acta de regidor per actuar “des de la màxima llibertat” i dedicar-se a la campanya per tornar a l’Ajuntament com a nou alcalde. El socialista va apuntar també que la passa que fa “no va en contra de ningú” i va donar per fet que es mantindrà el govern de coalició amb els comuns tot i que ell surti del govern.

Precisament aquest dijous l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va signar el decret que delega les atribucions que ostentava Collboni en Laia Bonet. D’aquesta manera, la tercera tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana assumeix també la direcció de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda. Per contra, Colau ha decidit no traspassar la Primera Tinència d’Alcaldia a Bonet, una decisió que no ha agradat a les files del PSC.

A més, el ple d’aquest divendres ha comunicat també que Laia Bonet substituirà a Jaume Collboni al ple del Consorci de la Zona Franca, així com en la presidència dels consells d’administració de Barcelona Activa i de Barcelona de Serveis Municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona