Política

Fernàndez deslliga fer la ronda Nord del quart cinturó

El conseller diu que firmaran el conveni amb el ministeri per redactar el projecte

Enganxada de Batet i Aragonès

Dilluns en comissió el conseller de Territori, Juli Fernàndez, no en va fer esment perquè no tenia partida pressupostària, però com es podia esperar ahir Junts va insistir en la sessió de control del ple a l’executiu a demanar-li si pensava firmar el conveni amb el Ministeri de Transports per fer la ronda nord, que ha d’unir Terrassa amb Sabadell i Castellar donant continuïtat al traçat de la B-40, fruit de l’acord amb el PSC per desencallar el pressupost. Fernàndez va replicar al diputat Joan Canadell que el govern “compleix els seus acords”, puntualitzant abans que “el que jo soc i el que jo penso continua sent el mateix de sempre” i sense dir si s’hi s’estava definint en contra com sí que ha deixat dit en anteriors ocasions, fins i tot abans de ser conseller. Fernàndez va citar la literalitat de l’acord que pensa complir: “Fer efectiu un conveni per redactar un projecte de ronda Nord”, però reiterant en dues ocasions: “No ens enganyem, això no és el quart cinturó.” L’autovia projectada el 1966 i que el PSC manté que vol fins a Granollers.

També Junts, a través de Ramon Tremosa, va qüestionar-li en quins termes havien acordat com guanyar capacitat a l’aeroport del Prat, a la qual cosa el conseller va replicar que presentés les propostes en la comissió de seguiment per “aprofundir en la governança”, després de retreure-li que de les seves paraules “podríem pensar que durant dotze anys vostès no han volgut millorar les condicions” de l’aeroport.

Tensió entre exsocis

La pugna entre els exsocis d’ERC i Junts després que els últims ja avancessin dimarts que presentaven una esmena a la totalitat del pressupost, va anar en augment en les preguntes al president Pere Aragonès. Albert Batet li va demanar que comparegués per donar explicacions sobre la taula de diàleg, com s’havia compromès a finals del 2022, i les interpel·lacions van acabar amb intercanvi de retrets; de Batet lamentant que “la independència no es fa recuperant el tripartit autonòmic” i amb la resposta del president: “Abandonant el govern, plantejant una qüestió de confiança contra el govern del qual formes part i aliant-se amb l’oposició que tant dimonitzen [...], tampoc es construeix la independència.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona