Política

Política

En paraules de Jordi Pujol

Presenta la reedició del llibre redactat a la presó

Alerta del risc de perdre la identitat

Rebut per un llarg aplaudiment amb to d’homenatge, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va tornar a aparèixer públicament ahir per anar a les seves arrels de lluitador antifranquista i nacionalista després de recuperar-se d’un ictus l’estiu passat. El motiu era la presentació de la reedició del llibre Des dels turons a l’altra banda del riu, redactat des de la presó, amb alguns escrits inèdits. La sala era plena d’autoritats amb ganes de veure Pujol, entre les quals l’actual conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, l’expresident Artur Mas, i nombrosos exconsellers de Junts i de l’espai convergent i expresos polítics com Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Josep Rull.

Pujol, amb ple sentit de l’humor, va dir que no està “en les millors condicions”, que l’han d’ajudar a escriure i que és “vell” però “amb energia”. Va confessar estar “decaient”, que no hi sent gaire però que “de jove era molt guapo”. Va reivindicar “l’energia i il·lusió” del llibre i el seu esperit de resistència antifranquista amb ganes de construir un projecte de país. Va assegurar que van tenir “una resposta positiva” a l’hora de configurar la democràcia espanyola, però va lamentar que “no va acabar de sortir bé, tot i que algun dia donarà resultat”. L’expresident va destacar que Catalunya torna a estar en perill de ser pressionada en sentit negatiu i, per això, va dir que cal consciència per anar endavant. Precisament, va sostenir que el principal repte és conservar la identitat i va defensar que “ara estem tornant a començar una època” en què es pretén que la nostra identitat es dilueixi i que “hem de procurar la incorporació al país de tota la gent que ve”. De fet, Pujol va afirmar que “aquests últims anys algunes coses no han anat prou bé” políticament, en referència al procés, però va posar l’accent en la necessitat de mantenir l’esperança i de vetllar pels fonaments nacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona