Política

estats units

Biden promet a Florida impedir retallades a la sanitat pública

Assegura que vetarà qualsevol llei que surti del Congrés amb la intenció de derogar aquesta assegurança creada per l’avui expresident Barack Obama

El president dels EUA, Joe Biden, ha promès aquest dijous a Florida impedir que s’apliquin retallades al Medicare i la Seguretat Social, un anunci fet l’endemà passat que en el seu discurs sobre l’Estat de la Unió demanés a demòcrates i republicans treballar junts per a no reduir el pressupost dels programes de sanitat pública.

En la Universitat de Tampa, en el centre d’aquest estat, Biden s’ha referit a la Llei de Reducció de la Inflació signada a l’agost de l’any passat, que contempla disposicions sanitàries que, en cas de ser derogades pels republicans, dispararien les primes d’assegurances i els costos de medicines.

“Ho vam fer d’una manera bipartidista: els demòcrates i els republicans ho van fer. No sé per què no reconeixen aquesta part del que està fent que el país torni a ser gran”, s’ha preguntat Biden.

“Vaig signar la Llei de Reducció de la Inflació perquè la gent pugui dormir millor en les nits”, ha agregat el mandatari, que en diverses ocasions ha estat interromput per aplaudiments dels assistents.

Biden ha dit que Florida és l’estat amb més inscrits a l’Obamacare, amb el 20% de tots els afiliats, i ha promès que vetarà qualsevol llei que surti del Congrés amb la intenció de derogar aquesta assegurança creada per l’avui expresident Barack Obama.

Biden, de 80 anys, ha exposat amb deteniment durant la seva intervenció els assoliments de la seva Administració en matèria econòmica, com va fer en el recent discurs de l’Estat de la Unió en el Congrés.

“Mai he estat més optimista sobre el futur dels Estats Units que ara”, ha subratllat.

Al llarg del seu discurs, Biden ha insistit que els republicans “somien” a retallar els beneficis socials i dirigint-se a ells els va advertir que serà el seu “malson”, perquè no permetrà que se surtin amb la seva.

El dimecres els republicans van presentar en el Comitè de Pressupost de la Cambra baixa una proposta per a derogar les disposicions d’atenció mèdica de la Llei de Reducció de la Inflació, que implicaria que uns 14,5 milions d’estatunidencs paguin primes d’assegurança mèdica més altes i que els beneficiaris de Medicare puguin veure incrementats els preus de les medicines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles