Política

israel

Guterres adverteix contra permisos a nous assentaments a Cisjordània

L’ONU avisa que la mesura israeliana posa en perill les perspectives d’una solució viable de dos estats

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha criticat aquest dilluns al govern d’Israel per haver regularitzat nou assentaments construïts a Cisjordània, ocupats prèviament sense permís estatal, i ha reiterat que aquestes accions “minen les perspectives d’una solució política” al conflicte.

En la seva roda de premsa diària, el portaveu de Guterres, Stéphane Dujarric ha reiterat que “tots els assentaments són il·legals segons el dret internacional, i un obstacle per a la pau”, frase que el secretari general sempre repeteix en tractar-se dels colons israelians.

Les mesures anunciades pel govern israelià, “si es porten a efecte, soscavaran encara més les perspectives d’una solució viable de dos estats” (Israel i Palestina), ha recordat Guterres, que també ha tornat a mostrar la seva “profunda preocupació” davant els fets.

L’anunci del govern d’Israel de regularitzar nous assentaments a la Cisjordània ocupada va ser presentada com una mesura en resposta a un atac a Jerusalem divendres passat en el qual un palestí va atropellar i va matar a tres israelians.

“En resposta als atacs terroristes assassins a Jerusalem, el Gabinet de Seguretat va decidir per unanimitat regularitzar nou comunitats a la Judea i Samaria”, ha informat avui l’oficina de premsa del govern, utilitzant el nom bíblic de Cisjordània.

“Aquestes comunitats existeixen des de fa molts anys, algunes han existit durant dècades”, ha agregat el comunicat, en referència a les colònies que seran regularitzades.

Un policia israelià mor després de ser apunyalat per un menor palestí a Jerusalem

Un policia israelià ha mort avui després de ser apunyalat per un menor palestí i després rebre trets d’un company en un lloc de control militar al Jerusalem Est ocupat, segons han informat fonts mèdiques i de seguretat israelianes.

L’atac va tenir lloc en un autobús durant una inspecció de rutina per part de les forces de seguretat israelianes en un lloc de control militar en la zona de Shuafat, segons ha informat un portaveu policial.

La Policia ha detallat que un palestí de 13 anys va apunyalar a un agent de la Policia de Fronteres, davant el que un guàrdia de seguretat que li acompanyava va obrir foc contra l’atacant. Els trets van impactar accidentalment contra el policia ferit, que va rebre atenció mèdica en el lloc i va ser després traslladat en estat crític a un hospital pròxim, on va morir.

La Policia no ha ofert informació sobre l’estat de salut de l’atacant, que resideix en la zona, però va destacar que va ser arrestat en el lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona