Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA vigilen el possible desviament d’armes d’Ucraïna a l’Iran per part de Rússia

Es tractaria d’armes que haurien quedat abandonades o destruïdes al camp de batalla i que permetrien l’exèrcit iranià fer les seves pròpies versions

Els Estats Units continua vigilant el possible desviament per part de Rússia d’armes i equips proporcionats a Ucraïna per l’OTAN i el mateix país nord-americà, ha indicat aquest divendres el Pentàgon, després que la CNN apuntés que aquest armament acaba en llocs com l’Iran.

La cadena estatunidenca CNN ha publicat avui que els Estats Units estan convençuts que Rússia ha estat enviant a l’Iran armes i equips proporcionats a Ucraïna per l’OTAN i el país nord-americà, que van quedar abandonades en el camp de batalla.

Citant a quatre fonts familiaritzades amb l’assumpte, la CNN assegura que en molts casos es va enviar l’equip a l’Iran per a desmantellar-lo i analitzar-lo, probablement perquè l’exèrcit iranià pot intentar fer la seva pròpia versió de les armes.

“Hem vist aquests informes i, si bé és una cosa que continuarem monitorant, no tenim res més a agregar a les declaracions del Dr. Colin Kahl, sotssecretari de Defensa, sobre el tema en el seu recent testimoniatge davant el Congrés”, va apuntar a Efe una font del Pentàgon.

El passat 28 de febrer, Kahl va comparèixer davant el comitè de les Forces Armades de la Cambra de Representants per a defensar l’ajuda enviada a Ucraïna des de l’inici de la invasió russa fa ja un any.

Encara que no es va referir a cap cas concret, Kahl va apuntar que “si algun d’aquests sistemes ha estat desviat ha estat per part de russos que han capturat material en el camp de batalla”.

Segons la informació de la CNN, en l’últim any funcionaris dels EUA, l’OTAN i altres països occidentals han vist diversos casos en els quals les forces russes s’han apoderat de petites armes que es disparen des de l’espatlla, com és el cas dels sistemes antitancs Javelin i antiaeris Stinger, que les forces ucraïneses a vegades s’han vist obligades a deixar enrere en el camp de batalla.

Els funcionaris estatunidencs no creuen que el problema sigui generalitzat o sistemàtic i l’Exèrcit ucraïnès s’ha acostumat des del començament de la guerra a informar el Pentàgon sobre qualsevol pèrdua d’equips proporcionats pels Estats Units, van dir els funcionaris.

En la seva opinió, Rússia podria estar fent això perquè creu que continuar proporcionant armes occidentals capturades a l’Iran incentivarà a Teheran a mantenir el seu suport a la guerra de Rússia a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del dimitit cap d’Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA