Política

Antich denuncia a l’ONU que l’Estat usa “estratègies antiterroristes” contra l’independentisme

Demana al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que “intervingui” perquè Espanya “posi fi i aclareixi plenament” els casos d’espionatge

En una nova intervenció telemàtica davant del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides reunit a Ginebra el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha demanat a l’ONU que “intervingui” perquè Espanya “posi fi i aclareixi plenament” els casos d’espionatge, infiltracions policials a la societat civil i el Catalangate, segons informa ACN. Antich ha acusat l’Estat espanyol d’usar “estratègies antiterroristes” contra l’independentisme català amb “investigacions judicials secretes basades en el perfil ideològic i independentista de les persones sense que s’identifiqui cap fet delictiu”, la intervenció de les comunicacions a través de Pegasus o la infiltració de policies en organitzacions de la societat civil.

La intervenció d’Antich s’ha produït en el marc del Diàleg Interactiu amb la Relatora especial sobre la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme, Fionnuala Ní Aoláin. El president de l’entitat considera que hi ha una “estratègia coordinada” que implica el govern espanyol, la justícia, els serveis secrets i la policia per “intentar controlar i desmantellar un moviment polític pacífic i crear un efecte dissuasiu, utilitzant estratègies pròpies de la lluita antiterrorista”. També ha reclamat que Espanya “deixi de criminalitzar el dret a l’autodeterminació de Catalunya” i que deixi de fer investigacions “secretes i prospectives a través de l’Audiència Nacional”.

Òmnium s’ha dirigit en diverses ocasions a les Nacions Unides per reclamar la seva intervenció per la vulneració dels drets humans. Per exemple el febrer del 2020 va reclamar al Consell de Drets Humans una “investigació efectiva” de l’actuació policial de l’1-O després de presentar un informe contra l’Estat per incompliment de la Convenció contra la Tortura de les Nacions Unides en què demana “castigar tots aquells que van perpetrar, ordenar o tolerar la brutalitat policial”. Al març d’aquell any va demanar al Consell de Drets Humans que exigís a l’executiu espanyol “una amnistia que inclogui tots els represaliats en el marc del conflicte polític a Catalunya”. També al maig i el juny de l’any passat va reclamar que l’ONU intervingués per obligar a l’executiu de Sánchez a dur a terme una investigació del Catalangate.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona